Gazeta de Prahova

Altă remiză albă, acasă, a Petrolului. De data aceasta, cu o echipă care i-a luat tare de la început pe „lupi”, os pe os!

Sport

Dragos Trestioreanu

Așa cum era de așteptat ultimul meci din etapa a XII-a a campionatului Ligii a II-a de fotbal, cel dintre FC Petrolul Ploiești și CS Mioveni, a fost extrem de echilibrat, însă au ieșit în evidență, în loc de fazele calde de poartă, îndelung gustate, mai mult faulturile. Cu precădere ale oaspeților, deși tocmai unul dintre jucătorii argeșeni a ieșit cel mai șifonat de pe teren, fiind înlocuit în prima repriză! Într-un meci în care… laitmotivul a fost „Demisia, demisia!”, cerută iar antrenorului principal al Petrolului, Leo Grozavu.

Un alt adversar tare-tare și la propriu, și la figurat, pentru trupa găzarilor, Mioveniul a obținut o remiză albă, 0-0, pe o arenă, „Ilie Oană”, care amintea doar prin… două dungi mai groase „mușcând” din gazon, pe partea dreaptă a atacului Petrolului din prima repriză, de noaptea calificării României „U 21” la turneul final al Campionatului European! Numărul mare de suporteri de marți, peste 12.000, se redusese drastic miercuri, deși s-a zis că 80% din fabulosul public din urmă cu o zi ar fi fost ploieștean! Atmosfera, la polul opus, întrista, iar pe teren se auzea „os pe os” sau se vedeau capete sparte! Echipați – poate să arate mai… fioroși! – în roșu, jucătorii de la CS Mioveni, având câteva absențe, inclusiv căpitanul brazilian naturalizat Roberto Ayza, au înțeles că, fără a pune… osul, nu le va merge bine la Ploiești, cu Petrolul. Și l-au pus, și le-a mai mers! Iar dacă fotbalistul căruia i s-a pus banderola pe braț în absența lui Ayza, fundașul stânga Eduard Stoica, nu ar fi fost surprins în ofsaid, la o lovitură liberă executată de pe dreapta, în minutul 54, mingea trimisă de el cu capul, în colțul lung, putea provoca și mai mare deranj decât această remiză cu iz sălciu.

Dar, despre un meci al Petrolului din care nu am înțeles prea mare lucru merită scris pe larg, la rece, iar mâine este o zi în care se poate discuta de această nouă remiză albă, după aceea din debutul sezonului, tot de pe arena Ilie Oană, însă cu o echipă care a jucat fotbal, atunci, ci nu și-a verificat, ca acum, numai puterea de a… „da la gioale”! De ce mâine? Poate avem… vești noi și bune!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline