Alte școli din Prahova schimbă scenariul de lucru din cauza creșterii ratei de infectare

Daniel Dimache -

Alte școli din Prahova schimbă scenariul de lucru din cauza creșterii ratei de infectare

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit miercuri, 23 septembrie 2020, într-o nouă ședință extraordinară, organizată în sistem  audioconferință, pentru a supune dezbaterii și aprobării Hotărârea nr.50/23.09.2020 privind schimbarea scenariilor de lucru a mai multor unități de învățământ din județ, precum și Hotărârea nr.51/23.09.2020 privind asigurarea transportului de apă potabilă și de uz casnic în comuna Teișani.

În privința instituțiilor didactice, prin Hotărârea nr.50 au fost dispuse următoarele:

  • pentru Școala „Florin Comișel” Ploiești (structură a Școlii „Nicolae Titulescu” Ploiești), Grădinița cu program normal nr. 51 Ploiești (structură a Școlii „Nicolae Titulescu” Ploiești), Grădinița Step by Step cu program prelungit și program normal „Licurici” PloieștiGrădinița cu program normal „Cheița de Aur” Ploiești (structură a Școlii „Ioan Grigorescu” Ploiești), Școala „Candiano Popescu” PloieștiȘcoala nr. 13 Ploiești (structură a Școlii „Candiano Popescu” Ploiești), Grădinița cu program prelungit nr. 33 PloieștiGrădinița cu program normal nr. 24 (structură a Grădiniței nr. 33 Ploiești), Școala „Spectrum” PloieștiGrădinița cu program prelungit și program normal „Marshmallow” PloieștiGrădinița cu program prelungit „Ploieștiul în culori” PloieștiGrădinița cu program prelungit „Sfântul Spiridon” PloieștiGrădinița cu program prelungit KIT PloieștiȘcoala Primară „Concordia”Grădinița cu program prelungit „Ariel” Ploiești, activitățile didactice se vor desfășura confom Scenariului 2, începând din 23.09.2020, adică prin participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și venirea parțială (prin rotație) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Unitățile amintite au funcționat, până în prezent, conform Scenariului 1. Măsura a fost propusă de consiliile de administrație ale grădinițelor și școlilor amintite, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, ca urmare a creșterii, la nivelul municipiului Ploiești, a ratei de infectare.
  • la Școala Gimnazială comuna Apostolache (toate clasele și structurile), Scenariul 2, în care s-au desfășurat activitățile până în prezent, va fi înlocuit, începând din 23.09.2020, cu Scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerea consiliului de administrație al respectivei unități de învățământ, avizată de ISJ Prahova și DSP Prahova. Aici, rata de incidență a îmbolnăvirilor a depășit 3/1000 locuitori, conform evaluării periodice a DSP Prahova.

Hotărârea nr. 49/21.09.2020 a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Prin Hotărârea nr.51/23.09.2020 a fost aprobată decizia ca, în perioada 23-27 septembrie 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova să asigure aprivizionarea cu apă a satului Bughea de Sus din comuna Teișani, unde, din cauza secării celor șase fântâni, toți cei 60 de localnici de aici au rămas fără sursă de apă curentă. După perioada menționată, primarul unității administrativ teritoriale va contracta servicii pentru aprovizionarea cu apă a comunei.

Hotărârile CJSU nr. 50/23.09.2020 și 51/23.09.2020 vor putea fi consultate și pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL PRAHOVA

(Fotografie cu caracter ilustrativ)