„Am evolua, pe tricouri, atât la meciurile amicale, cât și în cele din campionat, cu stema folosită din 2016, dar s-a întrebat cineva dacă am mai avut voie și după 18 iunie 2021?” – întrebare retorică a președintelui executiv al ACS Petrolul ’52, Costel Lazăr

Dragos Trestioreanu -

„Am evolua, pe tricouri, atât la meciurile amicale, cât și în cele din campionat, cu stema folosită din 2016, dar s-a întrebat cineva dacă am mai avut voie și după 18 iunie 2021?” – întrebare retorică a președintelui executiv al ACS Petrolul ’52, Costel Lazăr

După ce precedentele declarații ale președintelui executiv al ACS Petrolul ’52 Ploiești, Costel Lazăr, au provocat un adevărat iureș printre suporterii care nu concep ca echipa lor favorită să nu joace având în dreptul inimii, pe tricouri, stema FC Petrolul Ploiești, cea desenată în anul ieșirii din secția de fotbal a CS Petrolul, șeful Executivului găzarilor  revine cu explicații clare. Mai precis, de ce nu este permisă folosirea așa-numitului scut pe echipament, câtă vreme există în derulare și decizia unei licitații pentru cele șase mărci FC Petrolul. O decizie a Primăriei Ploiești, prin Consiliul Local Ploiești. Iată mai jos interviul oferit de Costel Lazăr www.gazetaph.ro, site pe care au fost postate recent și declarațiile cu pricina, amintite mai sus.

  • Domnule președinte, ați precizat că, atâta vreme cât nu s-a răspuns la adresa scrisă a clubului găzarilor, înaintată către primărie, cu rugămintea de folosire, cu titlu provizoriu, a mărcilor din patrimoniul municipalității, nu aveți dreptul, legal, să mai folosiți scutul pe echipamente, dar nu numai. Ați vorbit și despre o a șaptea marcă, pe care ACS Petrolul ’52 a înregistrat-o la OSIM, cu o stemă pe care unii dintre suporteri a asemuiesc, în glumă, cred, cu o… vulpe, nu cu un lup, situație similară și cu momentul branduirii autocarului echipei, oferit de fostul partener finanțator, Veolia România. Cum detaliați deciziile luate de club?
  • Costel LAZĂR: Am evolua pe tricouri, atât la meciurile amicale, cât și în cele din campionat, cu stema folosită din 2016, dar s-a întrebat cineva dacă am mai avut voie și după 18 iunie 2021? Este foarte simplu de explicat de ce nu am avut voie să folosim mărcile după acea dată. Pentru că a expirat dreptul de a folosi mărcile atribuite, după licitație, prin contractul semnat cu Primăria Ploiești. Dacă am fi continuat s-o facem, eram pasibili de a suporta rigorile legii și cine și-ar fi putut asuma așa ceva? Și acum, o să vă dezvălui un aspect pe care ar trebui să îl cunoască toți suporterii Petrolului. Din ceea ce știm, cele șase mărci deja cunoscute au fost încredințate/donate municipalității de foști acționari ai SC FC Petrolul, de la FSLI Petrom, cu condiția să fie acordate gratuit numai unei echipe numite Petrolul și care să fie domiciliată exclusiv în Ploiești. Să se rețină: GRATUIT și numai PETROLULUI! Ca o obligație, așa o înțeleg! Dar, ce s-a întâmplat, de fapt?
  • În 2016, mărcile au fost scoase la licitație, pentru a fi vândute, căci așa s-a întâmplat, au fost date pe bani, ca o afacere a primăriei…
  • C.L: Da, dar nu numai atât. Au fost scoase separat la licitație, putându-se ajunge astfel la licitarea una cât una și la eventuala, drept urmare, achiziționare de către șase entități! Partenerul finanțator de-atunci, Veolia România, a decis, pentru a nu se întâmpla așa ceva, adică să avem șase echipe cu numele de Petrolul, să le cumpere pe toate o dată, pentru mai mulți ani, iar, ca o măsură asiguratorie, să înregistreze stema atât de hulită acum la OSIM, odată cu marca FCP. Da, pentru a nu se ajunge, repet, după vreo licitație pierdută, să se rămână fără marcă! Așa putea fi, de ce nu? Nu avea nimeni cum să știe atunci că, în 2021, cele șase mărci vor fi scoase la pachet! De fapt, revin și spun că, în 2017, clubul avea nevoie să cumpere numai o singură marcă. Era suficient. Sper că acum s-a înțeles mai bine efortul financiar susținut de-atunci. Unul foarte mare, care nu s-a mai putut repeta în condițiile retragerii partenerului finanțator, din vara acestui an.
  • Suporterii au înțeles, la nervi, probabil, că se va juca neapărat cu „vulpea” în campionat (n.r. – pe certificatul de înregistrare de la OSIM a mărcii FCP, stema nu seamănă cu o vulpe, dar asta-i altă poveste, nu ne pierdem acum timpul cu ea acum, însă o vom face cât de curând!), de aici și iureșul stârnit de declarațiile de dumneavoastră. Cum răspundeți?
  • C.L.: O să explic și asta. În timpul parteneriatului ACS Petrolul ’52 și Veolia România a fost înregistrată la OSIM, sub nr. 161.761/15.06.2018, încă o marcă, se știe deja care. Cea pe care o purta pe tricouri Flavius Stoican și preparatorul fizic din staff-ul său, dar pe care o văd lipită și pe autoturisme cu număr de Prahova! Nu am afirmat că vom juca sigur cu o anumită marcă, ci doar că, într-un caz special, se deduce care, vom putea face uz de a șaptea marcă. Exact pentru ce am explicat mai devreme. Cu ce marcă se va evolua, de fapt, va hotărî Adunarea Generală a Asociaților, din data de 26 iulie 2021, nu Costel Lazăr! Îmi pare rău când văd că lumea este, încă, într-o mare confuzie, iar așa ceva din cauză că se încearcă în continuare, pe la emisiuni televizate, la care participă mari petroliști, să fie dezinformată opinia publică!
  • Cum adică se dezinformează? Cu ce?
  • C.L.: Păi, da. Dau un exemplu. S-a declarat de către unul dintre marii petroliști că o eventuală sponsorizare în valoare de 500.000 de euro din partea fostului partener finanțator, Veolia România, ar fi condiționată de o asociere a clubului cu Primăria Ploiești. Am lucrat cu oamenii de la Veolia, îi cunosc foarte bine, iar când dânșii îmi spun că nici vorbă despre așa ceva, atunci vă rog să-mi dați voie să-i cred sută la sută!
  • Cu mărcile cum rămâne, acum?
  • C.L.: Cum să rămână? Sunt scoase la licitație, costă, deci, și nu pot fi folosite legal de club. Repet că nu am primit niciun răspuns la adresele noastre. Să ni se fi spus ceva de genul „aveți voi sau nu aveți voie”. Nici da, nici nu, însă! Mă folosesc acum de prilej și vreau să subliniez că ACS Petrolul ’52 nu trebuie confundată cu AS Petrolul ’52, cel de la început, din liga a patra, Adică, să nu confundăm… geamul cu fereastra!
  • V-au afectat jignirile, ba chiar și injuriile primite de ceva timp din partea unor suporteri, pe rețelele de socializare?
  • C.L.: Cât privește injuriile și jignirile care îmi sunt adresate, le comunic contestatarilor că nu am venit la Petrolul pentru bani și nu voi rămâne aici pentru bani! Ce nu este știut e că am fost cu toți membrii fondatori la prima înâlnire de pe strada Teatrului, la cabinetul avocatului care s-a ocupat de acte, și i-am pus la dispoziție acestuia modelul de statut și actul constitutiv. Deci, am avut mereu o legătură cu Petrolul, echipă la care am jucat și am antrenat! Tocmai de aceea, nu vreau ca numele meu să fie asociat, vreodată, cu falimentul Petrolului și, implicit, cu dispariția clubului. Nu pot fi acuzat, ca și colegi ai mei, de altfel, că m-aș număra printre groparii Petrolului. Așa cum se acreditează acum tot pe rețele de socializare! Cum? De ce? Mă doare că – trebuie știut de către toată lumea – că există oameni care manipulează și amenință jucătorii noștri că trebuie să intre pe teren, la meciul cu Concordia Chiajna, cu sigla care aparține primăriei. Repet, nu avem voie! Este interzis! Oare, ne vor nouă răul? Dar, dacă e așa, vor răul răul și echipei lor favorite? Asta nu voi înțelege niciodată!
  • Apropo de astfel de situații. Să se înscrie informația de pe un site central, potrivit căreia s-a bătut palma pentru asocierea cu primăria a ACS Petrolul ’52, prin acordul conducerii acesteia, iar luni va fi instalat ca manager general, Vivi Răchită, pe aceeași linie a manipulării, despre care aminteați anterior?
  • C.L.: Nici vorbă despre așa ceva! E ceva similar cu acea afirmație de la o televiziune locală că ne-ar fi condiționat Veolia România sponsorizarea de o asociere cu primăria! Nu înțeleg de ce apar astfel de minciuni sfruntate în spațiul public. Vedeți dumneavoastră, lumea citește, are încredere în presă, în oameni, în afirmațiile acestora, iar apoi, cu greu îi mai poți convinge că au fost păcăliți! Că realitatea este, de fapt, cu totul alt!. Asta-i „arta” manipulării, dar trebuie luptat cu ea!