Ambasadorul Bosniei a venit la Ploieşti. Află motivul

Redactia -

Marţi, 11 septembrie 2012, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat vizita în judeţul Prahova a E.S. Dl. Dusko KOVACEVIC, Ambasadorul Bosniei – Hertzegovina în România.
Acţiunea a cuprins o întâlnire de lucru la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova unde înaltul oaspete bosniac a fost primit de Dl. Preşedinte Aurelian Gogulescu.
Discuţiile s-au axat pe prezentarea profilului economic prahovean şi bosniac şi identificarea oportunităţilor de afaceri ce pot fi dezvoltate pe relaţia bilaterală. Astfel. Dl. Ambasador a subliniat în repetate rânduri că întâlnirea are o importanţă deosebită, fiind primul pas pentru o mai bună cunoaştere reciprocă, lucru esenţial pentru dezvoltarea unor proiecte viitoare. Au fost menţionate sectoarele ce pot constitui reale oportunităţi de colaborare bilaterală: industria de petrol şi gaze, industria celulozei şi hârtiei, lemnului şi mobilei, vinificaţie şi turism. De altfel, CCI Prahova a contribuit deja la stabilirea unor relaţii concrete între Electroprecizia Braşov şi o companie din Bosnia privind producerea şi exportul de electromotoare, cu posibilitatea îînfiinţării unei societăţi mixte în acest domeniu, în România.
Dl. Ambasador a lansat invitaţia de a organiza întâlniri de lucru cu partenerii bosniaci şi în special cu FIPA – Foreign Investment Project Agency în vederea prezentării potenţialul de colaborare, întâlniri ce pot fi urmate mai apoi de forumuri de afaceri atât la Ploieşti cât şi la Sarajevo sau Banya Luca. Programul a mai cuprins întâlniri pe linie instituţională, cu Dl. Marius Sersea, Prefectul Judeţului Prahova, Dl. Iulian Bădescu, Primarul Municipiului Ploieşti şi cu Dl. Laurenţiu Rebega, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
De asemenea, a fost organizată o vizită la o firmă membră a CCI Prahova şi important producător şi exportator de mic mobilier din lemn, în vederea studierii celor mai concrete posibilităţi de colaborare în domeniu, cu parteneri din Bosnia – Hertzegovina.