Ambasadorul Turciei, în vizită la Primăria Ploiești

Daniel Dimache -

Ambasadorul Turciei, în vizită la Primăria Ploiești

Primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, alături de viceprimarul Daniel Nicodim și doamna Simona Albu – administrator public al municipiului Ploiești au primit, astăzi, la sediul administrației publice locale, vizita E.S, domnul Özgür Kıvanç Altan, noul ambasador al Republicii Turcia în România.

Numit în această funcție în luna ianuarie a acestui an, înaltul oficial a fost însoțit în vizita de curtoazie pe care a efectuat-o în orașul nostru de o delegație formată din domnul Erdal Onat, consilier în cadrul Ambasadei Turciei, doamna Sude Gürcan, Atașat Comercial în cadrul Ambasadei și de către domnul Ufuk Tandoğan, președintele Asociației Oamenılor de Afaceri Turci (TIAD).

Discuțiile, purtate într-o atmosferă caldă, prietenească, au fost centrate, în principal, pe întărirea relațiilor bilaterale dintre Turcia și România, precum și pe cele vizând oportunitățile de dezvoltare regională.

În acest context, s-a subliniat importanța pe care administrația publică ploieșteană o acordă dezvoltării infrastructurii rutiere și celei în domeniul construcțiilor, în general, astfel încât oportunitatea schimburilor în aceste domenii de activitate să aducă un plus pentru locuitorii orașului nostru, cunoscut fiind gradul înalt de pregătire al specialiștilor turci.

Totodată, edilul șef al municipiului Ploiești a apreciat, în mod deosibit,  înalta calitate a actului medical practicat de specialiștii turci, bine-cunoscută, deja, în întreaga lume, dorindu-și ca, în acest domeniu, să fie purtate mai multe discuții bilaterale, implicit crearea unui grup de lucru comun, care să poată deschide, în viitor, oportunitatea unor schimburi, reciproc avantajoase, care să contribuie la îmbunătățarea activității în acest domeniu în orașul nostru.

 

Domnul Andrei Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploiești,  și-a exprimat dorința de a menține și a întări, în continuare, relațiile de colaborare cu Turcia, prin încheierea unor acorduri de înfrățire cu orașe din Turcia: ”Suntem onorați că Ploieștiul este unul dintre primele orașe pe care Excelența Voastră le-a vizitat de la numirea în această funcție. Putem învăța multe lucruri, unii de la alții. Îmi doresc ca, alături de alte orașe, cu care Ploieștiul are relații de înfrățire, să adăugăm în lista acestor localități și pe cele ale unor orașe din țara prietenă. Ne dorim, astfel, să aducem aici, tot ceea ce Turcia are mai valoros și ar putea contribui la dezvoltarea, pe multe planuri, și a municipiului Ploiești.

 Vizibil emoționat de primirea călduroasă, de ospitalitatea, deja, bine-cunoscută a românilor, E.S, domnul Özgür Kıvanç Altan, noul ambasador al Republicii Turcia, în România, și-a arătat aprecierea față de interesul pe care municipalitatea ploieșteană îl manifestă în raport cu minoritatea turcă, edificator fiind faptul că această comunitate se bucură de un respect și o prețuire deosebite, astfel încât cei care își desfășoară activitatea aici se simt, deopotrivă, atât turci cât și români.

Impresionat de melodicitatea limbii române pe care, a mărturisit, dorește să o învețe cât mai curând, înaltul oficial a subliniat că intensificarea schimburilor culturale între cele două popoare constituie, de asemenea, o latură importantă, care va veni în susținerea întăririi relațiilor dintre cele două țări.

Întâlnirea de astăzi s-a încheiat în aceeași atmosferă prietenească, reprezentanții celor două delegații făcând schimb de cadouri tradiționale, iar ca semn de înaltă prețuire, E.S, domnul Özgür Kıvanç Altan, noul ambasador al Republicii Turcia în România, a semnat în Cartea de Aur a Ploieștiului.

La întâlnirea de astăzi au participat, alături de reprezentanții conducerii Primăriei municipiului Ploiești, și cei ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, respectiv, domnul Aurelian Gogulescu, președintele acestei instituții și doamna Mihaela Hristache, director al Direcției Relații Interne și Internaționale.