Amenajări interioare – Tendințe de mobilier în anul 2019

Vlad Preda -

Amenajări interioare – Tendințe de mobilier în anul 2019

Indiferent de stilul tău de viață, de ceea ce decizi să păstrezi în jurul tău, locuința va avea un aspect unic care îți aparține ție. În funcție de alegerile pe care le faci pentru casa ta, asta va spune ceva despre stilul și personalitatea ta. Dacă dorești să schimbi ceva în materie de design este bine să afli și părerile specialiștilor cu privire la noile tendințe de mobilier și amenajări interioare în 2019. Alege întotdeauna lucruri frumoase, durabile și de calitate, pentru că le vei avea pentru o viață. În prezent există soluții extraordinare de design interior și detalii care fac diferența.

În acest an apar elemente noi de stil în materie de mobilier. Acest lucru a devenit evident încă de la sfârșitul anului trecut. Tendințele de mobilier din 2019 sunt fabuloase având în vedere faptul că materialele folosite sunt în special naturale și foarte variate.

Iată care sunt principalele tendințe:

Sunt apreciate îndeosebi materialele naturale, cele din lemn masiv, mobilierul de dormitor din lemn de esență tare, din lemn de stejar, arțar, nuc, cireș. Lemnul masiv este un material grozav, un material natural care îți oferă o stare plăcută de confort și relaxare. Dacă vrei să te bucuri de viață este recomandat să trăiești și acasă în cel mai natural mediu posibil. Prin urmare, este bine să alegi piese de mobilier din materiale de înaltă calitate, cum sunt cele din lemn.

Sunt la modă suprafețele din marmură iar aici ne referim la blatul pentru bucătărie sau pentru chiuveta de la baie, dar și la mese sau alte obiecte decorative de interior. Designerii recomandă marmura deoarece are un aspect decorativ extraordinar, aceasta poate fi combinată cu alte materiale cum sunt spre exemplu: sticla, lemnul, textilele. Mobilierul din lemn va fi finisat perfect și apoi lăcuit pentru a rezista mai bine la umiditate.

Pentru baie o tendință spectaculoasă a anului 2019 este mobilierul din lemn care are un design modern și conține și elemente tradiționale. Acesta induce o senzație de relaxare în spațiul privat, de armonie și apropiere de natură. Pentru mobilier se pot folosi mai multe tipuri de lemn, în funcție de preferințe, iar modelul se poate face la comandă.

În acest an pot fi combinate elementele în stil modern cu elementele în stil retro. Se pot combina cu succes diferite forme și culori, elemente decorative neobișnuite, astfel se aduce în casă un plus de eleganță și creativitate. Stilul retro apare în tendințele modei din acest an, se poate evidenția prin mobilierul de epocă care are un aspect destul de atractiv. Sunt apreciate fotoliile din catifea sau din piele în nuanțe de bej, orange, verde, etc. De asemenea revine în tendințe mobilierul cu detalii speciale care amintesc de anii 40-60 și care au forme deosebite, culori și materiale speciale.

O tendință a acestui an este dată de covoarele din lână care se potrivesc perfect cu mobilierul din lemn masiv. În anul 2019 se poartă materialele naturale, lucrările de artă meșteșugărești, cum sunt cele realizate din răchită, covoarele împletite manual, sau produsele din alte țesături naturale.

O tendință în acest an este și folosirea de tapet în camere și chiar în baie, mai ales dacă acesta are un design impresionant, este impermeabil la apă și acoperă doar un singur perete în spațiul respectiv. Cu ajutorul tapetului poți crea imaginea de fundal dorită în orice spațiu al casei.

De asemenea este în tendințe mobilierul din materiale naturale, formele împletite, mai ales la scaune, fotolii, mese, paturi și canapele. Acest stil de mobilier oferă un plus de confort și are un aspect aparte. Ornamentele și modelele sunt foarte interesante, iar nuanțele de culori sunt de ocru, verde kaki, roșcat, gri, bej sau tonurile naturale de la condimente și fructe de pădure.

Lemnul masiv este în preferințele designerilor. Acesta este folosit pentru mobilier dar și pentru pardoseală. Pe site-ul Plinta-Parchet.ro poți vedea o gamă variată de plinte din lemn și din alte materiale care se potrivesc perfect cu orice tip de pardoseală. Acestea au modele diferite, dimensiuni speciale, culori variate. Sunt plinte de lungime standard, de 2,5 m dar și plinte de lățimi ce pot varia. Cea mai ecologică și mai populară în prezent este plinta mdf care este utilizată în încăperi și spații rezidențiale. Aceasta are proprietăți de rezistență la uzură ridicată.