Amendament la Legea bugetului pentru finanţarea drumului Valea Doftanei-Braşov

Daniel Dimache - Politică

Amendament la Legea bugetului pentru finanţarea drumului Valea Doftanei-Braşov

Parlamentarii PSD Prahova – amendament pentru reabilitarea drumului județean DJ 102I Valea Doftanei – Brașov, un obiectiv important de infrastructură rutieră care va crea o alternativă la traficul infernal de pe DN1 sau DN1A.

„Guvernul Orban-Iohannis a tăiat fondurile pentru obiective importante, unele chiar strategice, de pe raza județului Prahova.
Drept urmare parlamentarii PSD Prahova au propus un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pe 2020 pentru finanțarea reabilitării drumului județean DJ 102I Valea Doftanei – Brașov, drum care poate fi o alternativă la traficul infernal de pe DN1 sau DN1A”, se arată într-un comunicat PSD Prahova.

Legătura rutieră dintre Ploiești – Valea Doftanei – Brașov este o variantă viabilă pentru descongestionarea circulației rutiere de pe Valea Prahovei, unde traficul se blochează în permanență.

Autorii amendamentului – senatorul Radu Ștefan Oprea și deputații Rodica Paraschiv, Laura Fulgeanu Moagher, Andreea Cosma, Andrei Nicolae și Răzvan Ursu – au propus suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru județul Prahova în vederea finanțării obiectivului de investiții „Reabilitare DJ 102I Valea Doftanei – Limita Brasov Km 37+620 – Km 50+926” cu suma de 74.850.000 de lei.

Este un proiect de infrastructură rutieră care trebuie susținut de către toți parlamentarii prahoveni, pentru că reprezintă una dintre prioritățile în domeniul transporturi destinat nu numai județului Prahova, ci tuturor celor care doresc să ajungă pe Valea Prahovei fără a rămâne ore întregi în trafic.