Ameninţată în propria casă să restituie suma de 1.500 de euro

Redactia -

La data de 14.04.2014, polițiștii din Ploiești au fost sesizați despre faptul că la data de 12.04.2014, o femeie a fost interpelată de către doi bărbați necunoscuți, care s-au recomandat a fi din partea unui prieten al fiicei ei și i-au cerut să îi restituie acestuia suma de 1.500 de euro. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că în anul 2008 prietenul fiicei sale a transferat în contul persoanei vătămate suma de 5.500 de lei, sub formă de ajutor pentru achitarea tratamentului soțului acesteia, care necesita îngrijiri medicale.

La momentul respectiv, prietenul fiicei sale nu i-a solicitat persoanei vătămate restituirea sumei de bani transferate în cont, însă, în urmă cu aproximativ 2 ani acesta a contactat-o telefonic de mai multe ori pe fiica persoanei vătămate și i-a solicitat acesteia returnarea sumei de bani, totodată adresându-i injurii și amenințări cu acte de violență.

La data de 12.04.2014, în jurul orelor 11.00, în timp ce se afla în apropierea cimitirului Viișoara din mun. Ploiești, persoana vătămată a fost interpelată de cei doi bărbați necunoscuți care i-au cerut restituirea sumei de 1.500 de euro, adresându-i totodată injurii și amenințând-o cu acte de violență. Ulterior, în jurul orei 16.00, cei doi bărbați s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate, unde au continuat să o amenințe cu acte de violență, transmițându-i și mesaje telefonice de amenințare.

În urma cercetarilor efectuate și a unei acțiuni organizate la data de 18.06.2014 în București, polițiștii de profil din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracțională a persoanelor implicate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, violare de domiciliu și distrugere. Față de persoanele implicate s-a luat masura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie depuși în arestul I.J.P. Prahova.