Amenzi în sumă de 30.000 de lei date de Poliţia Locală Ploieşti în weekend

Redactia -

Amenzi în sumă de 30.000 de lei date de Poliţia Locală Ploieşti în weekend

Poliția Locală Ploiești a acționat în perioada 17-19 martie 2017 pentru menținerea ordinii și liniștii publice pe raza municipiului, precum și pentru  depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă o bună conduită în traficul rutier de pe raza localității, potrivit competențelor legale.

Ca urmare a activităților de monitorizare, polițiștii locali au aplicat 158 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.545 lei.

Astfel, în timpul acțiunilor specifice de patrulare polițiștii locali au depistat fapte precum abandonarea deșeurilor menajere în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de alcool pe domeniului public, circulația cu atelajele hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate, deținerea de acte de identitate expirate, refuzul de legitimare, apelarea la mila publică și satisfacerea nevoilor fiziologice pe domeniul public.

De asemenea, au fost identificați și sancționați conducătorii auto care nu au respectat prevederile art. 111, 142 și 143 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis. Totodată, s-a acționat în zona stațiilor  SC T.C.E. SA, sancționând conducătorii auto care au oprit autovehiculele în perimetrul rezervat mijloacelor de transport în comun.