Amenzi în sumă de 8.000 de lei pentru căruţaşii din Ploieşti

Redactia -

Amenzi în sumă de 8.000 de lei pentru căruţaşii din Ploieşti

În perioada 3–7 aprilie 2017,  polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice și circulației rutiere au organizat acțiuni pe raza municipiului Ploiești, de prevenire și combatere a faptelor contravenționale de orice natură, precum și de asigurare a unei bune conduite a traficului rutier.

 În acest sens, ca urmare a activităților de monitorizare au fost depistate 17 vehicule cu tracțiune animală care circulau pe alte trasee decât cele stabilite, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8250 lei, în temeiul H.C.L. nr. 444/2011. Totodată,  s-a dispus și măsura complementară de confiscare a unei căruțe cu ajutorul căreia se transportau deșeuri reciclabile, atelaj preluat de reprezentanții S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL și depozitat în locația stabilită de municipalitate.

Polițiștii locali au acționat și pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate de abandonarea sau depozitarea deșeurilor menajere în locurile publice, altele decât cele special amenajate, încălcând dispozițiile referitoare la gospodărirea municipiului, reglementate de H.C.L. nr. 228/2006. Astfel, au aplicate 51 de amenzi, cu o valoare totală de 11.650 lei.

Printre faptele depistate se regăsesc și tulburarea ordinii și liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fapte de cerșetorie, concretizându-se în sancționarea a 28 de persoane cu amenzi în valoare de 3050 lei – potrivit  Legii nr. 61/1991.

De asemenea, în urma acțiunilor întreprinse, au fost sancționați contravențional 77 conducători de autovehicule, care nu au respectat semnificația indicatoarelor rutiere ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, precum și accesul pe interzis – potrivit prevederilor art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002. În consecință, valoarea totală a amenzilor a fost de 18.560 lei. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au acționat și pentru fluidizarea traficului rutier în zona Halelor Centrale, dar și în intersecțiile aglomerate din municipiu.