Amenzi în valoare de peste 30.000 lei, după o acţiune a Poliţiei Rutiere pe DN1D

Redactia -

Amenzi în valoare de peste 30.000 lei, după o acţiune a Poliţiei Rutiere pe DN1D

Aceasta a fost deviza polițiștilor Serviciului Rutier Prahova pe parcursul a două ore, pe DN1D, în cadrul unei acțiuni de conștientizare a participanților la trafic, cu privire la producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, dar și pe fondul altor abateri.

Este bine cunoscut faptul că, drumurile naționale sunt cele mai intens circulate, dar și cele mai predispuse la producerea de accidente rutiere.

Pentru asta, polițiștii rutieri prahoveni au intensificat activitățile de prevenire în aceste zone, tocmai pentru reducerea numărului de evenimente negative cu urmări grave.

Astfel, azi, 28 aprilie a.c., polițiștii rutieri au stat de vorbă cu peste 150 de persoane și au controlat aproximativ 80 de autovehicule.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, 20 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 30.000 de lei

 

De asemenea, au fost retrase și 6 certificate de înmatriculare.

Acțiunea de astăzi a fost una diferită întrucât participanții la trafic au fost invitați în cortul caravanei Siguranța Rutieră unde au avut ocazia să vizualizeze imagini de la accidentele produse în special pe DN1D, dar și în localitatea Ciorani.

La final, conducătorii auto au fost sfătuiți să respecte regulile de circulație și să aplice deviza acțiunii noastre: VIAȚA ARE PRIORITATE!

Pentru a vă bucura de o minivacanță în siguranță, polițiștii prahoveni vă sfătuiesc să circulați prudent și să nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice.