Amenzi însumând 80.000 de lei date de Poliţia Rutieră în mega-acţiunea de pe drumurile din Prahova

Redactia -

Amenzi însumând 80.000 de lei date de Poliţia Rutieră în mega-acţiunea de pe drumurile din Prahova

Poliţiştii prahoveni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ,  în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.

Astfel, în perioada celor trei zile, 8-10 septembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 5 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, asigurându-se un climat de ordine și siguranță publică, dar și creșterea gradului de disciplină în segmentul rutier.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 80.000 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

Polițiștii rutieri au acționat cu efective mărite în perioada 8-10 septembrie a.c., pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Scopul acțiunilor a fost acela de preveni și de a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În acest context, au fost controlate 1.600 de vehicule, fiind testați 700 de șoferi cu aparatul etilotest și 25 șoferi cu aparatul drugtest.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute 29 de permise de conducere și 20 certificate de înmatriculare.

În cele trei zile de weekend, polițiștii prahoveni au intervenit la peste 500 de apeluri prin SNUAU 112, fiind aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61 privind sancționarea faptelor antisociale, în valoare de peste 50.000 de lei.