Amenzi pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

Daniel Dimache -

Amenzi pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

În urma activităților zilnice de patrulare, a acțiunilor de monitorizare desfășurate pe raza municipiului Ploiești sau a sesizărilor primite din partea cetățenilor, în perioada 12-19 noiembrie 2018, polițiștii locali au aplicat 45 sancțiuni contravenționale persoanelor ce au fost depistate în timp ce abandonau deșeurile menajere pe domeniul public ori în afara recipienților situați pe platformele gospodărești. Valoarea totală a amenzilor a fost de 10.950 lei.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au participat la acțiuni comune împreună cu lucrătorii R.A.S.P. Ploiești, în vederea verificării modului de ridicare a deșeurilor de pe platformele gospodărești de către operatorul de salubritate, de respectare a graficului de ridicare a deșeurilor menajere, pentru prevenirea și combaterea faptelor ce constituie contravenție la regimul protecției mediului și salubrizării municipiului.

Totodată, din zona Terminalului Nord au fost confiscate peste 200 kg peturi, aproximativ  250 kg deșeuri din sticlă și 50 kg deșeuri din aluminiu, ce au fost preluate de lucrătorii operatorului de salubritate.

Fotografie cu caracter ilustrativ