Amenzi pentru „bizonii” care parchează pe spaţiul verde

Redactia -

Amenzi pentru „bizonii” care parchează pe spaţiul verde

Primaria Municipiului Ploiesti, prin Poliția Locală Ploiești, a acționat, in perioada 15 – 17 noiembrie 2013, pe raza municipiului pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică, precum și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă o bună conduită în traficul rutier de pe raza localității.

Astfel, ca urmare a activităților întreprinse au fost sancționate 112 persoane pentru comiterea de fapte contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 14.940 lei.

În timpul efectuării serviciului de patrulare, polițiștii locali au depistate o serie de încălcări ale normelor de conviețuire socială, precum tulburarea ordinii și liniștii publice, deținerea de acte de identitate expirate, consum de alcool pe domeniul public, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, comerț stradal neautorizat, apelarea la mila publică, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate ori staționarea autovehiculelor pe spațiul verde în diferite zone ale .

Totodată, au fost identificați și sancționați conducătorii auto care nu au respectat prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis.

Acțiunile de combatere a fenomenelor antisociale s-au concretizat și în legitimarea a 250 de persoane, în multe situații acestea primind și avertismente.