Amenzi pentru spărgătorii de seminţe din Ploieşti

Redactia -

Amenzi pentru spărgătorii de seminţe din Ploieşti

Polițiștii locali au desfășurat pe raza municipiului Ploiești, în cursul serii de miercuri, 15.06.2016, în intervalul orar 17.00 – 21.00, acțiuni în vederea asigurării unui climat de ordine și liniște publică, precum și de respectare a curățeniei pe domeniul public.

În urma activităților de patrulare desfășurate în perimetrul zonelor de agrement din Cartierele Vest, Malu Roșu, Nord, Cina, pe B-dul. Independenței și în Parcul dendrologic Mihai Viteazul, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 1525 lei.

Totodată, acțiunile de combatere a faptelor antisociale întreprinse de polițiștii locali s-au concretizat și în legitimarea unui număr de 15 persoane, dintre care 7 au primit sancțiunea avertismentului.

Amenzile au vizat nerespectarea prevederilor legale din H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la murdărirea domeniului public prin abandonarea deșeurilor menajere, aruncarea cojilor de semințe pe căile de comunicații, în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate. De asemenea, polițiștii locali au sancționat nepăstrarea în bună folosință a băncilor, coșurilor de gunoi, locurilor de joacă pentru copii, precum și a altor dotări de mobilier urban.

Polițiștii locali vor intensifica acțiunile de control în ceea ce privește respectarea curățeniei pe domeniul public de pe raza municipiului Ploiești.