Amenzi, permise şi certificate de înmatriculare reţinute, după o acţiune rutieră de amploare în Ploieşti, Boldeşti şi Urlaţi

Redactia -

Amenzi, permise şi certificate de înmatriculare reţinute, după o acţiune rutieră de amploare în Ploieşti, Boldeşti şi Urlaţi

La data de 20 octombrie a.c., pe Drumurile Naționale din județ, în municipiul Ploiești și pe raza orașelor Boldești Scăeni și Urlați, polițiștii prahoveni au acționat pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și pentru depistarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, au fost controlate peste 290 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 180 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Polițiștii au aplicat peste 120 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, aproximativ jumătate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare.

Totodată, au fost reținute 8 premise de conducere, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, pentru depășiri neregulamentare și pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute trei certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 50.000 de lei.

 

RECOMANDĂRI:

 

-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

-Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

-Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

-Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

-Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

-Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive! Este o alegere, nu o greșeală.