Amenzi peste amenzi date de Poliţia Locală Ploieşti

Redactia -

În perioada 8-10.08.2014, Poliția Locală Ploiești a desfășurat mai multe acțiuni pentru a stopa fenomenul comerțului stradal neautorizat, pentru depistarea și sancționarea deținătorilor de atelaje hipo care circulă pe trasee neautorizate, precum și pentru identificarea persoanelor ce se scaldă în fântânile arteziene ori lacurile amenajate pe spațiile verzi. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.500 lei.

Controalele efectuate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au vizat Piața Aurora Vest și Piața Nord, ocazie cu care au fost depistate 11 persoane care ofereau spre vânzare produse agoalimentare și flori pe domeniul public, în spații neautorizate. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 7.500 lei pentru practicarea de comerț stradal pe alte amplasamente decât cele aprobate de Consiliul Local, potrivit pct. 1, art. 6.1 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti.

Verificări asemănătoare vor continua și în celelalte piețe aflate pe raza municipiului, dar și în zonele adiacente, în vederea asigurării unei relații comerciale bazate pe concurență loială.

În urma acțiunilor de depistare a conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală care nu respectă traseele stabilite de municipalitate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5500 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a unui atelaj.

Astfel, vineri, 8 august 2014, polițiștii locali l-au surprins pe numitul P. Ion de 61 de ani, cu domiciliul în Ploiești, care circula cu un atelaj cu tracțiune animală pe strada Mircea cel Bătrân, cu care transporta 19 saci de rafie încărcați cu deșeuri provenite din materiale de construcții. Din verificări a rezultat că acesta intenționa să abandoneze sacii în zona pasajului C.F.R., cunoscută ca fiind folosită pentru abandonarea ilegală a resturilor menajere. Bărbatul a fost sancționat, conform H.C.L. nr. 444/2011, cu amendă în valoare de 1000 lei, fiindu-i confiscat și atelajul ce a fost ridicat de către lucrătorii serviciului specializat și transportat în locația stabilită de municipalitate pentru depozitarea acestora.

Polițiștii locali au avut în atenție și persoanele care se scaldă în locurile publice, în fântânile arteziene și lacurile amenajate pe spațiile verzi, încălcând astfel prevederile pct 18 , art. 6.1 din H.C.L. nr. 228/2006. În timpul activităților de patrulare, au fost surprinse șapte persoane care se scăldau în lacul artificial de la Sala Sporturilor Olimpia ori în fântânile arteziene amplasate în Ploiești, ce au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 3500 lei.