Ana Bogdan Măgeanu a început cu dreptul anul 2018. Tenismena prahoveancă a învins-o, în China, pe o italiancă mai bine cotată!

Dragos Trestioreanu -

Ana Bogdan Măgeanu a început cu dreptul anul 2018. Tenismena prahoveancă a învins-o, în China, pe o italiancă mai bine cotată!

Sinăianca Ana Bogdan Măgeanu (locul 105 WTA) este prezentă, de la începutul noului an, la un puternic turneu de tenis din China, cel de la Shenzen, la care mai participă și alte compatrioate ale sale mult mai bine cotate în ierarhie, în frunte cu liderul mondial la zi, Simona Halep.

Prima adversară a prahovencei a fost italianca Camila Georgi, aflată cu cu 25 de locuri mai sus în clasamentul WTA. Ana a avut nevoie însă doar de minimum de seturi pentru a se califica în faza optimilor, după 6-4, în primul, și, respectiv, 6-2. Însă, viitoarea adversară va fi una dificilă, cehoaica Kristyna Pliskova, sora fostului număr 1 din ierarhia WTA, Karolina Pliskova. Krystina, al cărui țel în 2018 este – potrivit propriei mărturisiri – pătrunderea în Top 20, a furnizat marea surpriză de până acum de la Shenzen, eliminând-o pe letona Jelena Ostapenko (favroita nr. 2 a competiției), câștigătoarea Roland Garros-ului, anul trecut, în finala cu Halep. Krystina s-a impus în două seturi: 6-1; 6-4!

Revenind la prahoveancă, prin succesul obținut în dauna italiencei Giorgi, ea a primit 30 puncte WTA și un premiu în bani în valoare de 7.238 de dolari. Viitoarea oponentă a ei a reușit să câștige până acum, în carieră, aproape 1,8 milioane de dolari, adică de trei ori mai mult decât românca! Deoarece nu este legitimată la vreun club din orașul sau județul natale, Ana Bogdan Măgeanu nu a putut fi inclusă în topul celor mai buni sportivi locali în 2017, deși cu siguranță ar fi putut bifa o poziție bună. În 2018, targetul ei este intrarea în Top 100, de care s-a apropiat foarte mult anul trecut, după ce a fost, printre aletele, semifinalistă la Bucharest Open, fiind eliminată atunci cu greu de germanca Julia Goerges. Dar, nu numai pe plan sportiv anul trecut a fost unul bun pentru Ana Bogdan, ea bifând victorii inclusiv la RG și Wimbledon, ci și pe plan sentimental, căsătorindu-se în luna iunie 2017 cu președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, tatăl al unei fetițe de 13 ani, Riana, a cărei mamă este vedeta TV, Corina Dănilă. Măgeanu a însoțit-o pe Ana la Grand Slamul din Anglia și a fost fotografiat, la finele unui meci câștigat de soția lui, acolo, îmbrățișând-o pătimaș!

Foto: www.gsp.ro și www.ubitennis.net