Ana Bogdan a spus adio celui de-al doilea Grand Slam al anului. Angelique Kerber, adversară prea tare la Roland Garros!

Dragos Trestioreanu -

Ana Bogdan a spus adio celui de-al doilea Grand Slam al anului. Angelique Kerber, adversară prea tare la Roland Garros!

Așa cum era de așteptat, încă din momentul în care s-a știut că – dacă va trece de cehoaica Marketa Vondrousova, în primul tur al Marelui Șlem, pe zgură, de la Roland Garros – tenismena din Sinaia, Ana Bogdan, va avea un meci imposibil cu germana Angelique Kerber, așa s-a și întâmplat.

Jucătoarea în vârstă de 30 de ani și care este numărul 12 în ierarhia WTA a fost o nucă imposibil de spart de către mai tânăra cu cinci ani adversară a sa din România. Efectiv, Bogdan nu i-a putut face față lui Kerber, nemțoaica urmând a se duela în turul 3 cu olandeza Kiki Bertnes, o tenismenă aflată pe val în 2018. Prahoveanca a rămas doar cu satisfacția prezenței pentru a doua oară consecutiv pe tabloul principal de la Grand Slam-ul din Franța, cu accederea în turul secund, cu cecul în valoare de 79.000 de euro și cu cele 79 de puncte WTA. Astfel, avându-le în urma ei, în WTA Ranking Live, pe chinezoaica Qiang Wang și pe franțuzoaica Pauline Parmentier, calificate în turul 3 la RG, Ana Bogdan rămâne pe locul 59 WTA, dar emoțiile menținerii acolo sunt de actualitate.

Altfel, trei românce merg mai departe în acest Mare Șlem, liderul WTA, Simona Halep, care a învins-o în două seturi pe americanca Taylor Townsend, 6-3; 6-1, Irina Begu – câștigătoare tot azi în dauna unei alte chinezoaice, Shuai Zang, scor: 6-3; 6-4, și Mihaela Buzărnescu, mai tare ieri decât suedeza Rebecca Peterson: 6-1; 6-2. În afara Anei Bogdan, dintre româncele de la simplu au mai părăsit competiția și Alexandra Dulgheru și Sorana Cârstea.

Foto: www.gsp.ro