Ana Bogdan debutează de 1 Mai, în Maroc, contra coșmarului din ultimii doi ani al… Simonei Halep

Dragos Trestioreanu -

Ana Bogdan debutează de 1 Mai, în Maroc, contra coșmarului din ultimii doi ani al… Simonei Halep

De marți, 1 Mai 2018, în turneul de categoria International, cu premii în valoare de 250.000 de dolari, de la Rabat, capitala Marocului, competiție denumită „Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem”, intră în concurs și tenismena originară din Sinaia, Ana Bogdan. Prahoveanca este, în prezent, pe locul 67 în WTA Ranking, o poziție mai jos față de cea mai bună clasare a ei „all time”.

Scutită de-acum de calificări – nu la fel s-a întâmplat cu compatrioata Alexandra Dulgheru, care a bifat două succese, unul chiar împotriva elevețiencei Jil Teichmann, de curând învingătoare la dublu, la Cluj, în Fed Cup, dar apoi a fost eliminată din întreceri -, Bogdan o va avea drept adversară pe germana Laura Siegemund. Mai exact, cea care la edițiile din 2016 și 2017 ale turneului de la Suttgart o scosese, de fiecare dată, din semifinale pe actuala lideră WTA, Simona Halep. Românca s-a revanșat însă, în 2017, cu un succes la Openul de la Roma, din Italia.

După o absență mai îndelungată de pe terenuri, din cauza unei accidentări, Siegemund este acum a 226-a în ierarhia WTA Ranking Live, dar rămâne o jucătoare redutabilă, al cărui maximum a fost locul 27. Partida dintre Ana Bogdan Măgeanu și Laura Siegemund este programată pe terenul II din complexul sportiv marocan și va începe după ora 11.00 (două ceasuri mai târziu în România). De fapt, când se va încheia partida de dinainte, dintre sârboaica Alexandra Krunic și spaniola Lara Arruabarrena. Tenismenă mai tânără și mai înaltă (25 de ani; 1,72 metri) decât nemțoaica (30 de ani; 1,68 metri), Ana trebuie să profite de orice atu și să se califice în turul II, să acumuleze, deci, puncte și bani, pentru a urca și mai mult în ierarhie, ea având în 2018, cel puțin până acum, cel mai bun an al carierei!

Foto: www.fanatik.ro