Ana Bogdan, în echipă cu soțul la Roland Garros! Meciul ei cu Marketa Vondrousova începe curând

Dragos Trestioreanu -

Ana Bogdan, în echipă cu soțul la Roland Garros! Meciul ei cu Marketa Vondrousova începe curând

UPDATE. Meciul Anei Bogdan cu Marketa Vondrousova a fost împins spre 20.00, un ceas mai târyiu în ţara noastră, din cayua prelungirii pe acelaşi teren 4 a confruntării dintre Irina Begu şi Ana Karolina Schmiedlova, câştigată de româncă în decisiv, după 6-4; 5-7; 9-7! După acest joc, în acelaşi loc, urmează cel de dublu masculin care le va opune americanilor Taylor Fritz și Frances Tiafoe pe indianul Rohan Bopanna și francezul Edouard Roger-Vasselin (cap de serie nr. 13). Tot în turul 1, o altă româncă, tâgovișteanca Sorana Cârstea, a fost eliminată de australianca născută la Moscova, Daria Gavrilova (cap de serie nr. 24), după ce și-a adjudecat primut set cu 6-4, l-a pierdut pe al doilea la tie-break, 6-7 (4-7), iar în decisiv a capotat cu 6-3.

În premieră absolută inclusă pe tabloul principal al celui de-al doilea Mare Șlem al anului 2018, cel de Roland Garros, tenismena româncă Ana Bogdan (nr. 65 WTA) – născută la Sinaia și locuind în București cu soțul ei, Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism și Karting – va debuta curând, în primul tur, cu stângacea cehoaică în vârstă de aproape 19 ani, Marketa Vondrousova (nr. 94 WTA). Meciul lor este programat a începe în jurul orei 18.00, un ceas mai devreme în România.

Prezentă la Paris pentru a doua oară alături de Măgeanu, prahoveanca – care a început sportul ca… schioare, la ea acasă – a făcut, pentru www.mediafax.ro, o… avancronică a acestei noi participări la RG: „M-am obişnuit cu atmosfera de la Grand Slam-uri. Încă de anul trecut. Jucând foarte multe meciuri în calificări deja am ajuns să trec mult mai uşor peste nebunia care este, acolo, în public. Este o energie care îmi place foarte mult, îmi dă multă putere şi mă face să joc cu mult mai multă pasiune. Pentru că, recunosc, îmi place să joc pentru public, pentru cei care vin să ne vadă meciurile, din tribună, să ne urmărească şi să se bucure de ceea ce văd”. Tenismenă tot mai cunoscută, în plină ascensiune, Ana este cât se poate de clară: „La tenis, trebuie să fii un oportunist al momentului. Trebuie să fii tot timpul pregătit”! Asta înseamnă că, deși nu intrase încă în competiție, la ora declarațiilor sale, era obligatoriu să parcurgă orele unui program bine selectat și excelent pus la punct. Adică, „ore de antrenament, de masaj, de fizio, vizită la medic, conştiinciozitatea fiind cheia primară pentru a se putea atinge, rând pe rând, obiectivele”, după cum notează tot www.mediafax.ro.

Același site mai postează o altă declarație a sinăiencei adoptată de București, ea fiind legitimată la CSA Steaua, referitoare la Marile Șlemuri, de doi ani, odată cu ediția 2016 de la US Open, mai fiind calificată pe tabloul principal: „Anul trecut, m-am calificat pentru prima dată aici, la Roland Garros, pe tablou. Tot atunci, am fost pentru prima dată, împreună, la Paris, cu Norris, care e și acum aici, cu mine, făcând parte din echipa mea. Anul acesta sunt pentru prima dată direct calificată pe tablou – şi la simplu, şi la dublu. Sunt premiere şi sunt foarte importante pentru mine. Le simt altfel decât ceilalţi, care poate vin pentru a zecea oară aici”.

Pentru a urca în ierarhia WTA, Ana Bogdan are nevoie de punctele acumulate într-un astfel de mare turneu, victoria din partida cu Vondrousova fiind astfel absolut obligatorie, dat fiind și faptul că, în turul 2, ar putea da, mai mult ca sigur, peste germanca Angelique Kerber (12 WTA)!

Foto: Pinterest