Ana Bogdan Măgeanu a început în mare forță Openul Taiwanului! Urmează victorie la canadianca Eugenie Bouchard?

Dragos Trestioreanu -

Ana Bogdan Măgeanu a început în mare forță Openul Taiwanului! Urmează victorie la canadianca Eugenie Bouchard?

Curat lucru, anul 2018 pare cel al exploziei totale a carierei tenismenei prahovence Ana Bogdan Măgeanu, sinăianca oferind la Taipei, în primul tur al Openului Taiwanului, o confirmare a celui mai bun Grand Slam de până acum, Australian Open, de la Melbourne. În Australia, reamintesc că a reușit să ajungă în turul al treilea, după ce le-a eliminat, pe rând, pe mult mai bine clasatele în Official WTA Ranking, Kristina Mladenovic (Franța) și, respectiv, Yulia Putintseva, fiind eliminată, apoi, destul de greu de americanca Madison Keys (aflată atunci pe locul 20 WTA și cap de serie nr. 17). După doar o săptămână de pauză, Ana Bogdan s-a urcat în avion și a zburat spre Taipei, având aparent la Openul Taiwanului o soartă ingrată, deorece sorții i-au scos-o în față, de la bun început, pe principala favorită a competiției, chinezoaica Shuai Peng (32 de ani), o jucătoare experimentată aflată pe poziția a 31-a WTA.

Tenismena născută la Sinaia în urmă cu 25 de ani a dovedit însă și în Orient aceeași formă foarte bună, ca și la AO, reușind astfel s-o elimine, deci, pe o altă sportivă mult mai bine clasată în ierarhia WTA. Intrată din această săptămână în Top 100 și ocupând locul 89, cu un salt de 15 poziții, Ana s-a duelat cu Peng (31 WTA). Această diferență nu s-a simțit însă, deloc, în meciul încheiat în doar două seturi, 6-4; 6-1, românca având nevoie de o oră și 16 minute pentru a se impune clar în fața principalei favorite a Openului Taiwanului!

În următorul tur al competiției dotate cu premii de 250.000 de dolari, Ana Bogdan o va avea în față pe o fostă răsfățată a locurilor fruntașe ale ierarhiei WTA, canadianca Eugenie Bouchard, poziționată în prezent,l totuși, abia pe locul 121. Genie Bouchard a trecut tot azi, 30 ianuarie 2018, după meciul Anei cu Shuai Peng, de o altă chinezoaică, dar mult mai slab plasată în Official WTA Ranking, Lin Zhu (locul 116), cea din urmă, după ce s-a impus în primul set cu un drastic 6-1, a capotat în al doilea, unul mai strâns, 5-7, iar apoi a abandonat când nord-americanca avea conducerea, în decisiv, cu 2-0. În aceeași fază a competiției va combate și compatrioata Anei, Monica Niculescu, ea urmând a o avea ca adversară pe Zarina Diyas (locul 57 WTA), din Kazahstan. Slătineanca în vârstă de 30 de ani se află tot în Top 100, pe poziția a 99-a, la simplu, și pe a 19-a, la dublu.

Foto: www.ziarulputerea.ro și www.republikanews.ro