Ana Bogdan Măgeanu, stop-joc la Melbourne. Prahoveanca a făcut cel mai bun Mare Șlem din carieră și a intrat în Top 100 Official WTA Ranking!

Dragos Trestioreanu -

Ana Bogdan Măgeanu, stop-joc la Melbourne. Prahoveanca a făcut cel mai bun Mare Șlem din carieră și a intrat în Top 100 Official WTA Ranking!

După ce a trecut în primul tur de la cel dintâi Mare Șlem al anului 2018, Australian Open, de la Melbourne, Australia, de franțuzoiaca Kristina Mladenovic (lo0cul 11 WTA și cap de serie 11 la AO), cu 6-3; 6-2, iar în al doilea, de kazaha Yulia Putintseva (54 WTA), scor: 1-6; 6-2; 6-3, calificându-se în premieră absolută în turul al treilea de la un Grand Slam, prahoveanca Ana Bogdan Măgeanu a pierdut meciul cu Madison Keys (20 WTA). Hârșită în partidele cu marile tenismene de top din lumea, americanca în vârstă de 22 de ani a știut să gestioneze perfect cele două seturi din duelul cu românca și s-a impus cu 6-3; 6-4, Ana punându-i însă probleme mai mari în al doilea act. Una peste alta, a fost cea mai bună prezență la un GS a jucătoarei născută în stațiunea prahoveană Sinaia, prestație ce îi permite ca de luni, 22 ianuarie, să intre în Top 100 Official WTA Ranking, pe locul provizoriu 89, făcând astfel un salt de cinci locuri, față de poziția pe care se afla înainte de Australian Open. Un loc de pe care prahoveanca va încerca, acum, la 25 de ani, să urce cât mai mult. Pentru calificarea în turul 3 de la AO, Ana Bogdan a primit 130 de puncte WTA și o sumă de circa 92.000 de euro.

Intervievată de siteul cotidianului Gazeta sporturilor, Ana Bogdan Măgeanu a explicat cum este să joci la peste 30 de grade, cum s-a simțit în timpul Marelui Șlem din Australia, cum i-a ținut pumnii în setul al treilea al meciului tot din turul 3 al compatrioatei Simona Halep și ce planuri are pentru viitorul imediat: „Cu siguranță a fost o experiență memorabilă. Doar să ajungi pe tabloul principal la Australian Open este deja o realizare, să și obții rezultate aici îți oferă deja sentimente care nu pot fi descrise în cuvinte. Am mai spus-o și zilele trecute. Tot ce se întâmplă aici la Australian Open este… wow! Atmosfera e incredibilă. Deși am pierdut meciul cu Madison Keys, cu sentimentul că puteam face mai mult, sunt fericită că, în decurs de câteva zile, am întâlnit jucătoare de top și am făcut un joc bun împotriva lor. Îmi voi aminti mereu cu plăcere de acest turneu. (…) Sincer, toată lumea a avut așteptări în a doua parte a anului trecut să intru în Top 100. Și parcă mă blocam atunci când eram la un singur pas. Sunt mulțumită că am reușit să ajung până pe 89, dar mai mulțumită sunt de faptul că am avut un joc în creștere, iar fizic stau excelent. Pauza de iarnă și-a spus cuvântul. Acum, la Australian Open, am intrat liniștită pe teren la fiecare meci, nu a mai existat tracul pe care îl aveam în trecut la turneele mari. (…) Sigur, am susținut-o (n.m. – pe Simona Halep) și m-am bucurat că a câștigat (n.m. – partida cu americanca Lauren Davis, 72 WTA). Am văzut o bună parte din setul al treilea. În primul rând este româncă și trebuie să ne bucurăm pentru fiecare victorie pe care o obține o jucătoare de la noi. A făcut un efort incredibil, nu vreți să știți cum este să joci la o temperatură atât de ridicată, așa cum a fost ieri (n.m. – sâmbătă, 20 ianuarie), la Melbourne. Efortul fizic este imens. Sper ca Simona să câștige turneul. (…) Foarte greu de suportat (n.m. – căldura). După numai câteva minute de joc în turul doi, am simțit cum mi se usucă ochii! Prefer temperaturile ridicate, dar măcar să fie umiditate, aici totul era uscat! Acum am văzut că vremea își va mai reveni și fetele vor avea parte de una normală pentru tenis. (…) În primul rând, mă voi întoarce acasă, în România, pentru câteva zile de odihnă. Referitor la planuri, îmi doresc să progresez în continuare și să joc la cât mai multe turnee importante. Acum mă recuperez după cele trei meciuri și voi decide imediat ce voi face. E posibil să joc la Taipei, de pe 27 ianaurie”.

Foto: Gulliver/Getty Images