Ana Bogdan – pauză forțată după ce a fost declarată „revelația lunii aprilie”, în urma scrutinului fanilor de pe siteul WTA

Dragos Trestioreanu -

Ana Bogdan – pauză forțată după ce a fost declarată „revelația lunii aprilie”, în urma scrutinului fanilor de pe siteul WTA

După ce a reușit să intre, în premieră absolută, în Top 100, direct pe poziția 89 a WTA Ranking, tenismena româncă născută la Sinaia, în județul Prahova, Ana Bogdan, a continuat să aibă un an, 2018, foarte bun, cel mai bun din carieră, de fapt, cel puțin până acum.

Astfel, după ce a bifat două semifinale consecutive, cele de la turneele de la Monterrey (Mexic) și Bogota (Columbia), fiind învinsă, de fiecare dată, de jucătoarele care aveau să câștige competițiile, Garbine Muguruza, venezueleanca reprezentând Spania, respectiv Anna Karolina Schmiedlova, din Cehia, Bogdan le-a depășit, în ceea ce privește numărul de voturi acordate de fani pe siteul WTA, pe americanca Bernarda Pera și ucraineanca Maria Kostiuc, fiind declarată „revelația lunii aprilie”! Nu numai atât, deși nu a putut trece de primul tur al Openului Marocului, găzduit de capitala Rabat, fiind învinsă de fostul număr 27 WTA, germanca Laura Siegemund, cea care îi dă mereu bătăi de cap liderului actual al WTA Ranking, Simona Halep, și a fost depășită, ulterior, în finala calificărilor turneului de categoria Mandatory de la Madrid, din Spania, unul patronat de Ion Țiriac, de o altă jucătoare din Cehia, Kristina Plișkova, Ana a urcat până pe poziția a 65-a în WTA Ranking Live.

Din păcate însă pentru ea, a trebuit să declare forfait, din cauza unei indisponibilități nedorite, la un alt puternic turneu, cel de la Roma, din Italia. Pe pagina sa de pe o bine cunoscută rețea de socializare, soția președintelui Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, a făcut public anunțul: „Din păcate, nu voi putea participa anul acesta la Roma – un turneu la care mi-am dorit tare mult să joc – din cauza unei accidentări la cotul drept, apărută în timpul ultimului meci de la Madrid (n.m. – cu sora celebrei Karolina Plișkova). La Openul Spaniei, Ana Bogdan a trecut mai întâi de japoneza Miyu Kato, cu scorul de 6-1; 4-6; 6-0, după un ceas și 46 de minute de joc, pierzând apoi – reamintesc – în fața Kristinei Plișkova: 6-3; 5-7; 2-6. Drept urmare, după ce, la Rabat, în urma insuccesului în fața lui Siegemund, primise 1 punct WTA și încasase 1.925 de dolari, la Madrid sinăianca s-a ales cu 20 de puncte WTA și suma de 4.775 de euro.

Este de dorit ca accidentarea la cot a Anei să fie rezolvată cât mai repede cu putință, pentru a reveni în întreceri și a acumula punctele care să-i permită să se apropie și, apoi, să intre, pentru prima oară, în Top 50, obiectivul ei pe termen ceva mai scurt. AnaBogdan Măgeanu face parte dintr-un grup de tenismene românce de valoare, aflat între primele 100 de jucătoare din lume la acest moment, facilitându-se astfel alcătuirea unui lot puternic la meciurile din FedCup. Unele la care și prahoveanca a fost selecționată în acest an. Deși nu mai locuiește în stațiunea natală și reprezintă și culorile unui club sportiv din capitala țării, acolo unde și locuiește cu soțul ei, Norris Măgeanu, Ana este, în acest moment, cea mai importantă sportivă provenind din județul Prahova. Un județ care, din păcate, nu a putut să-i ofere un contract cât s-o țină acasă!

Foto: www.telekomsport.ro și Facebook personal