Ana Bogdan, prahovenca aflată la doar un meci de finala BRD Bucharest Open. Duel dificil cu germanca Julia Goerges

Dragos Trestioreanu -

Ana Bogdan, prahovenca aflată la doar un meci de finala BRD Bucharest Open. Duel dificil cu germanca Julia Goerges

Deși nu a pornit în postură de cap de serie la unicul Open de tenis care se mai organizează în România, BRD Bucharest, un turneu feminin din categoria International, Ana Bogdan – jucătoare care s-a născut în Sinaia – a demonstrat o formă excelentă, calificându-se în semifinale și urmând să se dueleze, pentru accederea în ultimul act, cu germanca Julia Goerges (numărul 42 în WTA Live Ranking și favorita nr. 3 de la competiția din capitala României).

Ana Bogdan alta, prosport.roInteresant este că, până la semifinala de astăzi, 22 iulie 2017, care se va desfășura imediat după terminarea celeilalte, dintre compatrioata Irina Begu și spaniola Carla Suarez Navarro, ce a debutat la ora 15.00, prahoveanca a dispus – numai în minimum de seturi și cu o singură excepție – de nume mult mai bine cotate în ierarhia WTA: 6-4; 6-2 cu Sorana Cârstea (nr. 53 WTA și favorita nr. 6 de la BRD Bucharest Open), 6-4; 7-5 cu Cagla Buyukakcay (Turcia, nr. 156 WTA) și, în sferturi, marea surpriză a turneului, 6-1; 6-3, într-un ceas și două minute, de principala favorită a turneului și, totodată, nr. 17 WTA, letona Anastasija Sevastova!

Ana Bogdan la final meci cu Cagla Buyukakcay BRD Bucharest Open, digisport.roCu atât mai de lăudat este accederea Anei în semifinale, cu cât, în sferturi, la scorul de 6-4; 3-4, a trecut prin mari probleme de ordin medical, având nevoie de îngrijiri medicale la genunchiul drept. Trecând peste dureri, ea a reușit să revină și să se impună, urmându-și astfel visul declarat de a intra în Top 100 WTA, după acest turneu. din țara ei.

Ana Bogdan la BRD Bucharest Open, prosport.roAdversara din semifinale, nemțoaica Goerges, este tot una puternică pentru Bogdan, dar prahoveanca a trecut totuși cu bine peste accidentare, atunci când i-a stat alături, în parc, și a încurajat-o și fosta mare internațională de handbal Ramona Farcău. Sinăianca fost susținută, în meciul cu Cagla, de 2.000 de iubitori ai tenisului, așa cum se va întâmpla cu siguranță și azi, când mercurul din termometre va fi însă chiar mai ridicat decât la jocul contra turcoaicei.

Ana Bogdan bandajata dupa accidentarea la genunchiul drept, gsp.rpDacă va ajunge în finală, fie cu Irina Begu (nr. 46 WTA), fie cu Carla Suarez Navarro (30 WTA), Ana Bogdan trebuie s-o și câștige pentru a-și vedea visul cu ochii: pătrunderea între primele 100 de tenismene din lume. În prezent se află pe poziția a 104-a. Obiectiv dificil de atins, dar nu și imposibil, dată fiind forma deosebită arătată până acum și ambiția continuă de a se autodepăși.

Ana Bogdan salveaza o minge in meciul cu Cagla Buyukakcay, prosport.roMeciul din semifinale al celei supranumite de către presa centrală „Lady in Black” –  după culoarea predominantă a costumului ei – cu Julia Goerges va fi transmis în direct, azi, pe canalul al doilea al postului de televiziune Digisport și va avea loc tot pe terenul central din complexul situat în cartierul bucureștean Cotroceni. Acolo unde înaintea jucătoarei antrenate de Gabriel Moraru evoluează Begu cu Suarez Navarro, așa cum am scris mai sus.

Foto: www.gsp.ro, www.prosport.ro și www.digisport.ro