Analiză DWF: Interesul locuitorilor judeţului Prahova pentru politicienii locali a scăzut anul acesta cu 34.10%!

Redactia -

Analiză DWF: Interesul locuitorilor judeţului Prahova pentru politicienii locali a scăzut anul acesta cu 34.10%!

Google ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, agentia Seo DWF a identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

palatul_parlamentuluiPentru judetul Prahova sunt alesi in Parlamentul Romaniei 16 deputati si 7 senatori. Acest numar nu este egal pentru toate judetele din tara noastra, fiind calculat in functie de populatie. Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori.Un numar similar de demnitari intalnim in judetul Constanta.

Conform datelor Google, interesul locuitorilor judetului Prahova pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 34.10%! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Prahova au fost cautate de 20,640 de ori. Acest numar este in scadere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 31,320 de cautari. Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Publicitate

Scaderea plaseaza judetul Prahova pe locul 7 in topul judetelor cu cele mai mari variatii negative. O scadere mai mare a interesului decat cea a locuitorilor judetului Prahova pentru politicientii locali o putem sesiza in judete precum Hunedoara (-35.48%) sau Mures (-37.84%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 62%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 38%. Comportamentul este similar la nivel national, ceea ce denota utilizarea din ce in ce mai frecventa in Romania a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Prahova in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 46.90%, valoare apropiata de media nationala, de 42.19%. Scaderea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod negativ numarul de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.