Andrei Sava, ”devoratorul de premieri” sau culmea demagogiei în politica prahoveană

Redactia -

Până unde pot ajunge oportunismul și fățărnicia în politică? Departe, n-are limite demagogia omului politic român, ne-o demonstrează Andrei Sava om politic prahovean. Și încă unul tânăr. Domnul Sava este parlamentarul al cărui glas nu i l-au auzit decât familia și apropiații domniei sale. Într-un întreg mandat de parlamentar, Sava nu a apărut nici măcar o dată la televizor, declinând toate invitațiile adresate de media locală, probabil fiindcă ori avea prea multe, ori n-avea nimic de spus.

Băiat de bani gata, Sava a excelat în actualul mandat o singură dată fiind protagonist în scandalul petrecut într-o discotecă din Iași, unde, participând ca tânăr, nu ca parlamentar, și-a luat și o bătaie, așa, tinerește.

A mai excelat prin părăsirea partidului în cadrul căruia și-a câștigat mandatul, PD-L, recent, când formațiunea politică a intrat în declin, pentru trecerea într-un partid care urca pe val, PSD. Și, în loc să-și treacă această (mică) trădare printr-o penitență, domnul Sava, sfătuit nefericit, probabil de PR-ul său, a început să bată toba. Spurcându-l pe cel ce tocmai căzuse, pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Ghinionul său că linia melodică, adică tam-tam-ul, ne-a sunat la fel ca aceea folosită nu cu multă vreme în urmă – doar vreo câteva luni, ce naiba, domnule Sava, puteai lăsa o mai mare respirare între cele două jalnice demersuri care se bat cap în cap – la adresa exact a aceluia în a cărui barcă a sărit! Nu am publicat, la acel moment, atacul din 22 decembrie 2011, asupra lui Victor Ponta, considerându-l un jalnic demers al unui obscur deputat care încerca astfel să iasă din anonimatul unui mandat ratat. La fel considerăm și atacul de acum asupra lui Mihai Răzvan Ungureanu. De data aceasta însă, vom publica în oglindă ambele comunicate, lăsându-i pe cititori să judece când domnul Sava avea dreptate, acum 4-5 luni, când judeca la rece (iarna) sau acum când judecă (în pragul verii) la temperaturi destul de ridicate?


COMUNICAT DE PRESĂ 06.05.2012

Andrei SAVA, deputat de Prahova: MRU atinge o nouă cotă a penibilului prin apelul său la ’’ungureni’’

Deputatul de Prahova, Andrei Sava, consideră că prin discursul rostit astăzi în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor PDL, premierul demis, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a descalificat ca promotor al unui nou mod de a face politică în România. În acelaşi timp, Andrei Sava atrage atenţia că „mesianismul” indus de discursul fostului premier este un produs politic revoltător şi expirat în întreaga Uniune Europeană, iar astfel de derapaje verbale nu fac decât să demonstreze raţionalitatea demersului USL de a-l demite pe Mihai Răzvan Ungureanu din funcţia de şef al Guvernului, prin trecerea moţiunii de cenzură în Parlament.

„Am urmărit cu stupefacţie discursul domnului Ungureanu, un personaj rupt de realitate, care se crede din ce în ce mai mult liderul providenţial de care ar avea nevoie România, după numai 78 de zile de guvernare și cel mai scurt mandat din istoria recentă a României. Mesianismul din discursul domnului Ungureanu este doar o încercare patetică de a manipula opinia publică, într-un moment în care o ţară întreagă a spus foarte clar că nu mai vrea la putere lideri care se cred salvarea poporului. Recursul domnului Ungureanu la „un nou mod de a face politică” este cu atât mai scandalos cu cât în cele 3 luni la conducerea Guvernului a apelat la aceleaşi instrumente clientelare de care românii s-au săturat, iar măreţele sale realizări sunt eşecul privatizării Cuprumin şi o rată rușionoasă a absorbţiei fondurilor europene.

Domnul Ungureanu a fost, este şi va fi un om al sistemului, iar singura generaţie pe care ar putea să o coaguleze în jurul său este cea a uteciştilor pe care îi reprezintă cu atâta fervoare. Generaţia tânără din care fac şi eu parte merită mai mult decât un lider de carton precum Mihai Răzvan Ungureanu. Invitaţia adresată de a face parte din clubul „ungurenilor” este o tentativă grosolană de a reveni la practicile comuniste, care au adus România în situaţia dificilă de azi, și care întrece orice așteptare. Nici măcar Ceaușescu ori Băsescu nu au mers într-atât de departe încât să-și numească adepții astfel”, a declarat deputatul Andrei Sava.

Biroul de Presă al PSD

[email protected]

 

Comunicat de presă 22.12.2011

Andrei Sava, Deputat PDL: Victor Ponta, demn de apelativul micul Hrusciov

Bucureşti, 22.12.2011 – Deputatul PDL, Andrei Sava, dezaprobă reacţia lui Victor Ponta avută astăzi, 22 decembrie a.c., în Parlament, în contextul respingerii moţiunii îndreptate de USL împotriva Guvernului, ca urmare a asumării răspunderii pentru legea comasării alegerilor în anul 2012, invitând la eleganţă în limbaj şi prestanţă pe scena politicii româneşti.  

Nu este normal ca un om politic, lider al oricărui partid din România, să se folosească de un asemenea limbaj pentru a lua o poziţie. Prin declarațiile sale extrem de jignitoare de astăzi, Victor Ponta şi-a bătut joc de semnificația zilei de 22 decembrie pentru națiunea română. Domnul Ponta și-a suplinit incapacitatea de a susține cu argumente solide cauza moțiunii de cenzură printr-un spectacol al jignirilor, care îl pune alături de alți extremiști de profesie” a declarat Andrei Sava. 

Deputatul PDL este de părere că prestaţia Preşedintelui Partidului Social Democrat nu face cinste colegilor săi de partid sau cetăţenilor români şi reprezintă, mai curând, modelul de politică dusă înainte de Revoluţie. „Astăzi, liderul social-democraţilor şi unul din liderii USL ne-a demonstrat faptul că în orice moment ne putem aştepta din partea dânsului la reacţii isterice, un comportament politic de rit vechi, ce ne duce cu gândul la Nikita Hrusciov, care obişnuia, în intervenţiile sale, să jignească şi să se facă ascultat bătând cu pumnul sau cu pantoful în masă. Lipsa sa de civilizaţie şi de diplomaţie nu face cinste nici colegilor săi de partid şi cu atât mai puţin României. În acelaşi timp, liderul PSD ne arată că preferă să rămână legat de trecut, fără să încerce măcar să se detaşeze de ceea ce a însemnat politica înainte de 1989.”

„Este inadmisibil ca un asemenea personaj să poată să se folosească de astfel de injurii şi să se aştepte să fie aplaudat; este improbabil ca un asemenea politician să poată reprezenta tânăra generaţie. Sunt un politician tânăr şi refuz să cred că un coleg de vârstă apropiată, ajuns în Parlamentul ţării sale, poate să se coboare la un nivel atât de jos. Spectacolul înjositor dat de Ponta astăzi, în Parlament, reprezintă și o palmă dată cauzei implicării tinerilor în politică. Ponta a jucat astăzi rolul stalinistului  zelos, care ar fi terbuit să dispară din politica românească cu 22 de ani în urmă. Prin comportamentul său lipsit de eleganţă, Victor Ponta s-a dezis definitiv de apelativul micul Titulescu, aratându-se demn de un nou apelativ: micul Hrusciov” a conchis deputatul PDL, Andrei Sava.