Angajaţi reţinuţi pentru furt din bagajele călătorilor, la Aeroportul Henri Coandă

Redactia -

Angajaţi reţinuţi pentru furt din bagajele călătorilor, la Aeroportul Henri Coandă

Polițiști de la transporturi au reținut trei persoane bănuite ar fi sustras aparatură IT, haine, încălțăminte, cosmetice și alimente din bagajele pasagerilor care tranzitau aeroportul Henri Coandă. Acestea vor fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă, informează IGPR.

La data de 7 iulie a.c., polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București — Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă au reținut trei persoane, un bărbat și două femei, bănuite de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 18 — 23 iunie a.c., cei în cauză, cu vârste cuprinse între 46 și 59 de ani, ar fi comis patru infracțiuni de furt calificat din bagajele pasagerilor.

Aceștia sunt bănuiți că, profitând de atribuțiunile lor de serviciu, ar fi ridicat de pe benzile transportoare bagaje sosite cu întârziere. Acestea ar fi fost introduse în Biroul Bagaje Pierdute, unde persoanele bănuite le-ar fi deschis și ar fi sustras din ele aparatură IT, articole vestimentare și de încălțăminte, produse cosmetice și produse alimentare.

Ulterior, cei în cauză ar fi pus respectivele bagaje înapoi pe benzile transportoare.

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 8.000 de lei.

Persoanele în cauză vor fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.