Angajaţii CJAS Prahova, au adus o „rază de soare” copiilor instituţionalizaţi

Daniel Dimache -

Angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova le-au făcut o surpriză frumoasă şi le-au adus bucurie copiilor de la Centrul de Plasament „Raza de Soare”, din Băicoi. Cu ocazia Zilei Copilului, angajaţii CJAS au cumpărat cadouri personalizate pentru fiecare dintre cei 28 de copii instituţionalizaţi  în Complexul de Servicii Comunitare din Băicoi, primind din vreme,  de la inimoasele cadre didactice, părtaşe la surpriză, detalii despre vârsta, constituţia fizică şi preferinţele micuţilor, între 7 şi… 18 ani.

Cadourile au fost dăruite joi, 30 mai. Atunci când fiecare şi-a primit pachetul destinat, sentimentul copiilor de la „Rază de Soare” a fost că au primit un cadou de la familie, de la părinţi. De fapt, de la „frăţiorii” lor, pentru că angajaţii CJAS i-au adus cu ei şi pe copiii lor, ca să-i dăruiască pe cei care aveau să le devină, foarte repede, prieteni. 

Gheaţa s-a spart repede, cum se spune pe la noi, pentru că la darurile personale au fost completate inspirat de către cei de la CJAS cu un generos cadou comun constând în tot felul de echipamente sportive, fiindcă, nu-i aşa, sportul se leagă de sănătate? Iar pe când cei mari au început să instaleze diversele echipamente, cei mici, dând de mingiile de fotbal şi baschet, de paletele şi  de fileul de badminton, au trecut repede la joc, acolo nemaifiind prezenţi copii în situaţii de dificultate şi risc sau copii veniţi cu familia, ci doar un mare grup de copii care trăiau bucuria jocului împreună, chiar dacă rapid au apărut şi genunchi juliţi.

<<De multă vreme facem astfel de gesturi către persoanele care au nevoie de atenţie, de Sărbători sau în alte prilejuri. De data aceasta nu am mai reuşit să ţinem secret demersul nostru. E prima dată cînd am venit la Centrul „Rază de Soare” de la Băicoi şi am fost impresionaţi plăcut de calitatea copiilor de aici, de condiţiile foarte bune şi de ataşamentul cadrelor didactice>>- Cătălin Măguleanu, preşedinte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Prahova.