Anglia era să fie copia… Argentinei și a Braziliei. Dar îl are pe Kane, care a rezolvat târziu meciul cu Tunisia!

Dragos Trestioreanu -

Anglia era să fie copia… Argentinei și a Braziliei. Dar îl are pe Kane, care a rezolvat târziu meciul cu Tunisia!

Există cazuri, nu multe, la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia – 2018, dar există, în care echipe naționale pline de vedete încep cu… hopuri competiția. A fost Argentina, 1-1 cu Islanda, a mai fost Brazilia, tot 1-1, cu Elveția. Era să fie și Anglia, dar căpitanul Harry Kane a refuzat un identic 1-1, în fața Tunisiei, și a a dus victoria Albionului, în ceasul al 12-lea.

Fără discuție, între lotul Angliei lui Gareth Southgate și cel al Tunisiei lui Nabil Maaloul este o diferență semnificativă. Orice ar fi, trupa în care fostul fundaș central al Astrei, Syam Ben Youssef, este titular inamovibil, în vreme ce ex-petrolistul Hamza Younes nu a mai prins lotul național al nord-africanilor, nu are fotbaliști precum Harry Kane, John Stones, Dele Alli, Ashley Young, Jesse Lingard, Raheem Sterling ori Marcus Rashford, unii dintre ei foarte tineri. Astfel încât, se anticipa că prima reprezentativă tunisiană urma să aibă o soartă ingrată în meciul de la Volgograd. Dar, deși mereu abilul și speculativul Kane, uns căpitan de Southgate, a deschis scorul devreme, în minutul 11, mai exact, fiind la locul și momentul potrivite, atacantul reluând în plasă balonul respins de portarul titular al Tunisiei, Mouez Hassen, la lovitura puternică, cu capul, a lui Stones, moment în care accidentarea la umăr a africanului s-a acutizat, trebuind să fie înlocuit astfel cu Farouk Ben Mustapha, Anglia nu a reușit, apoi, să se desprindă pe tabelă.

Mai mult, Kyle Walker – unul dintre fundașii trioului din defensiva englezilor – l-a trântit în careul mare pe celălalt Ben Youssef din primul  „11” al Tunisiei, Fakhreddine, penaltiul prompt acordat de columbianul Wilmar Roldan fiind transformat, în minutul 35, cu unele emoții, de Ferjani Sassi, goal-keeper-ul britanicilor, născut la Washington, Jordan Pickford, de la Everton, ghicind colțul, dar mingea i-a trecut aproape razant de degetele palmei drepte. Contrar cursului jocului, Anglia a fost egalată la 1.

A fost un scor care a rezistat pe tabelă vreme de nu mai puțin de 55 minute, abia în 90+1, tot după un corner, magnificul Kane reușind să puncteze și cu capul, fiind iar la locul și momentul potrivite! Cu 2-1, Anglia a egalat la puncte Belgia, care a debutat en-fanfare la Cupa Mondială, 3-0 cu Panama, fiind clar că aceste două naționale se vor lupta pentru prima poziție, Tunisiei și central-americanilor rămânându-le doar un rol mai degrabă decorativ, impresia fiind însă că africanii sunt mai buni decât team-ul lui Jaime Penedo, Cel pe care Helmut Duckadam îl vede deja… plecat de la Dinamo, după prestația foarte bună din prima repriză  a partidei contra lui Eden Hazard, Dries Martens, Romelu Lulaku, Kevin De Bruyne și compania! La prima vedere, poate fi mai degrabă o… dorință a portarului de la Sevilla, din 1986! 

Foto: Getty Images