ANI: Adrian Purcaru, fostul primar din Azuga, în conflict de interese penal

Mihai Ciobanu -

ANI: Adrian Purcaru, fostul primar din Azuga, în conflict de interese penal

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a șapte foști sau actuali aleși locali (doi foști primari, un viceprimar și patru consilieri locali). Printre aceştia se numără şi Adrian Purcaru, fostul primar al oraşului Azuga. Iată ce precizează comunicatul ANI:
PURCARU GHEORGHE ADRIAN, Fost Primar al Orașului Azuga, Județul Prahova (mandatul 2008 – 2012), și fost Consilier local în cadrul C.L. al Orașului Azuga (în perioada 27 iunie 2012 – 25 aprilie 2013).

CONFLICT DE INTERESE PENAL

În perioada exercitării mandatului de primar, a participat la deliberarea și adoptarea hotărârii Consiliului Local al Orașului Azuga din data de 30 iunie 2011 privind concesionarea fără licitație publică a unui teren în suprafață de 84 mp pentru construire zid de sprijin și grup sanitar.

Ulterior aprobării H.C.L. din data de 30 iunie 2011, Primăria Orașului Azuga (reprezentată prin PURCARU GHEORGHE ADRIAN, în calitate de concedent) a încheiat, la data de 19 septembrie 2011, un contract de concesiune privind exploatarea terenului în suprafață de 84 mp, în vederea construirii unui zid de sprijin și grup sanitar, pe o durată de 49 ani, cu posibilitatea prelungirii cu ½ din durata inițială, cu PURCARU GHEORGHE ADRIAN, în calitate de concesionar.

 

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, Județul Prahova, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.