ANI: Ales local din Prahova în conflict de interese administrativ şi penal

Redactia -

ANI: Ales local din Prahova în conflict de interese administrativ şi penal

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi posibila sãvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii precum şi a celor asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 24 foşti sau actuali aleși locali (10 primari, 5 viceprimari și 9 consilieri locali), printre care se află şi un ales local din Prahova:

DAVID GHEORGHE DRAGOȘ, Consilier local în cadrul Consiliului Local Provița de Sus, județul Prahova

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ŞI PENAL
În perioada exercitării mandatului de consilier local a votat pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local Provița de Sus privind închirierea suprafețelor de pajiști disponibile din domeniul privat al comunei, ulterior fiind încheiat un contract de închiriere între Primăria Comunei Provița de Sus în calitate de locator, şi soția persoanei evaluate, în calitate de locatar.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea 393/2004.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Câmpina în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre DAVID GHEORGHE DRAGOȘ a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.