”Anonimul” președinte al USR Prahova îl părăsește pe Drulă și trece la REPER-ul lui Cioloș

Daniel Dimache -

”Anonimul” președinte al USR Prahova îl părăsește pe Drulă și trece la REPER-ul lui Cioloș

Am primit astăzi pe adresa redacției cel mai ciudat comunicat de presă din politică de care semnatarul acestui articol a avut parte în ultimii 25 de ani. Un comunicat de presă nesemnat, fără să conțină numele autorului sau vreun alt nume, ci doar niște indicii prin care jurnaliștii și eventual cititorii publicației sunt testați să spună ei despre cine este vorba. Deci, comunicatul este al unui parlamentar USR și președinte al Filialei Prahova a partidului.

În schimb, mailul ce are atașat comunicatul fără nume, este semnat de ”andrisant”, un anume Mihai Pazel Anton, care ar fi șeful de cabinet al ”anonimului” demisionar:

Publicitate
”Buna ziua, 
Va transmit atasat un comunicat de presa, in speranta ca va fi de interes pentru cititorii Dumneavoastra.
Multumesc,
Mihai Pazel ANTON    
Sef cabinet”
 
Punând cap la cap toate aceste informații, suntem în măsură să vă informăm că parlamentarul ex-userist este nimeni altul decât deputatul Andrei Lupu. Redăm integral comunicatul trimis de acesta:
 

”Am demisionat astăzi din calitatea de membru al USR și, implicit, din funcțiile interne deținute, cea de membru al Biroului Național și cea de președinte al Filialei Prahova. Am făcut-o cu mare tristețe și cu o uriașă dezamăgire.

În ultimii patru ani, am activat politic dintr-un partid care a promis României o schimbare decisivă și o rupere completă de trecut. Au fost patru ani în care am întâlnit nenumărați oameni dornici de a contribui la binele României, de la redactarea de programe și până la participarea la campanii electorale ori în secțiile de votare din comune aproape părăsite. Este perioada în care mi-am făcut cei mai mulți
prieteni și în care am cunoscut persoane pe care le voi respecta pentru tot restul vieții.

Am făcut parte din conducerea acestui partid și port într-o bună măsură responsabilitatea pentru evoluția lui. Am luat parte la decizii uneori înțelepte, alteori mai puțin înțelepte. Mi le asum pe toate.

Cred însă că, în acest moment, USR a devenit un spațiu al conflictului permanent. Luptele dintre facțiuni ocupă toată activitatea partidului. Promovarea unor politici publice sau mesaje politice a ajuns să fie asumată mai degrabă de către consilieri angajați, în timp ce mare parte dintre aleși sunt prinși în dispute interne.

Nu am fost ales de cetățeni pentru asta. Dimpotrivă, misiunea mea, ca membru al Parlamentului, este una constructivă, de a promova idei și proiecte care să devină realitate.

Începând de astăzi, voi deveni membru al REPER. Fac acest pas pentru că, indiferent câte dezamăgiri vom avea, nu ne putem permite să renunțăm și să dăm înapoi. Suntem datori în a ne respecta promisiunile și crezurile în fața noastră, dar mai ales în fața celor care au crezut în noi.”