Anticipările unui blat au fost contrazise: Petrolul – „U” Cluj 2-2

Redactia -

Precedată de acuze cu privire la un posibil „gentlemen agreement” între finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, şi conducerea echipei SC FC Petrolul, pe baza unei presupuse mutării a fostului acţionar al lui Dinamo, de la echipa „şepcilor roşii” la clubul „lupilor”, partida dintre cele două formaţii s-a încheiat cu un rezultat mai puţin scontat: 2-2 (1-0). Previziunile înclinau spre un succes al ploieştenilor, care să iasă astfel din pasa neagră în care sunt de la reluarea competiţiei. Petrolul a condus în două rânduri, după golurile marcate de Daniel Opriţa (minutul 40), printr-o lovitură de cap, de la  8 metri, în urma cornerului bătut de Boudjemaa, de pe dreapta, şi debutantul Monsef Zerka (71), ulterior unei alte centrări a mijlocaşului francez, deviată cu capul spre noul vârf al „galben-albaştrilor”, de acelaşi Opriţa, noul vârf punctând cu un şut sec, cu stângul), expediat de la 10 metri, la colţ. Însă, de fiecare dată, „U” a egalat. Mai întâi, Gheorghe Grozav (59) a beneficiat de o pasă a lui Adrian Cristea, a scăpat printre fundaşii centrali ai gazdelor, l-a driblat pe portarul Valincius Povilas, a intrat în unghi, pe stânga, a centrat în forţă spre Sebastian Cojocnean, însă lituanianul dintre buturile Petrolului, revenit în alergare spre propria poartă, a împins mingea în plasă (foto sus). În sfârşit, în minutul 89, arbitrul vâlcean Augustus Constantin a dictat o lovitură de la „11 metri”, după ce Tony a trimis, din apropiere, în mâna lui Mihai Tudor, aflat în careul mare, acelaşi Adrian Cristea transformând cu fentă. Impresia a fost însă că nu a existat intenţia de a lovi mingea cu mâna.

Astfel, Petrolul a pierdut două puncte mari, care contează şi în ierarhia adevărului, meciul de miercuri, 21 martie 2012, de la ora 17.00, contra Concordiei Chiajna, de pe „Ilie Eleve_de_la_Cluj_micaOană”, primul şi cu spectatori bărbaţi, de după suspendare, urmând să fie de o importanţă capitală. În faţa unei asistenţe formate din femei şi copii, din Ploieşti, cărora li s-a adăugat un grup de 20 de eleve din Cluj (foto jos), venit cu o profesoară, cele două echipei au arătat un joc modest, lipsit de spectaculozitate, doar cele patru reuşite mai animând cumva atmosfera. La gazde a debutat cu gol Zerka, iar Hamza Younes a fost, pentru prima oară, titular. Cel din uirmă a ratat o ocazie mare în minutul 3, şutând peste buturi, de la 7 metri. La fel s-a întâmplat, tot în repriza întâi, şi cu Zerka, numai că acesta s-a revanşat prin golul de 2-1, insuficient totuşi pentru un prim succes în 2012 al noii sale grupări.

SC FC Petrolul: Povilas 5 – B. Străuţ 6, Linares 5.5, Bikana 5.5, P. Stoica 6 – Mustivar 5.5 (cpt), V. Negru 6 (65 – Dina 5) – Opriţa 7.5, Boudjemaa 7, Hamza 5.5 (57 – Buhuşi 6) – Zerka 7 (76 – M. Tudor). Antrenor: Valeriu Răchită.

Universitatea: Bornescu 5 – Achim 5.5, Galamaz 5.5, Szukala 5.5 (cpt), Mendy 6.5 (65 – D. Popa 5) – Hoban 6, Păcurar 5.5 (76 – Tony), M. Cristescu 4.5 (46 – Cojocnean 5.5), L. Marinescu 6 – Gh. Grozav 7, Ad. Cristea 7. Antrenor: Emil Ursu.

Au arbitrat: Augustus Constantin 6 (Râmnicu Vâlcea) – Valentin Avram 6.5 (Bucureşti) şi Petruţa Iugulescu 6.5 (Târgovişte).

Observatori: Paul Cazan, pentru joc, şi Ion Mureşan, pentru arbitraj (ambii din Bucureşti).

Interesant este că, la acest meci, au revenit pe „Ilie Oană”, după partida în care s-a consemnat incidentul ce a condus la suspendarea arenei pentru patru partide, fostul stelist George Galamaz şi Paul Cazan, observator la jocul de atunci, cu trupa lui Gigi Becali.