Antrenament al „lupilor”, ca la cluburile mari: doar primele 15 minute deschise presei!

Redactia -

Antrenament al „lupilor”, ca la cluburile mari: doar primele 15 minute deschise presei!

Premieră absolută pentru SC FC Petrolul Ploiești: primul antrenament al săptămânii celui dintâi meci oficial din 2014, de la FC Brașov, deschis doar în primele 15 minute presei! Și nici urmat de obișnuita conferință de presă de după două stagii de pregătire din străinătate, dar programată, posibil, cu 24 de ore înainte de plecarea spre orașul de la poalele Tâmpei, care va avea loc sâmbătă, 22 februarie. Când informațiile vor putea fi mai calde, evident. Jurnaliștii i-au putut vedea pe gazonul arenei Ilie Oană, acolo unde „lupii” se vor pregăti și miercuri, pe toți cei deplasați în Turcia (foto sus stânga; www.fcpetrolul.ro), mai puțin Laurențiu Marinescu (foto sus, dreapta), reținut la o ședință de pregătire la sala de forță. Însă, a apărut cu acest prilej și ultimul transfer, internaționalul israelian de origine nigeriană, Toto Tamuz (foto jos, stânga, încadrat de un alt nou venit, Gerson, și de Abela Issa Camara), aflat mai în urmă cu pregătirea fizică, el urmând a fi apt de joc, după spusele-i, în maximum două săptămâni, ci nu într-o lună, așa cum susținea agentul FIFA, Bogdan Mara, la postul de televiziune DigiSport, imediat după semnarea actelor.

Antrenamentul semideschis – în timpul căruia recuperații Juan Angel Albin și Filipe Teixeira au lucrat parțial – a avut loc pe fondul știrilor din cele mai importante publicații din Spania, care au notat că antrenorul principal al Petrolului, Cosmin Contra, ar fi ajuns primul pe lista președintelui lui Getafe, Angel Torres, pentru înlocuirea lui Luis Garcia, ca urmare a parcursului prelungit foarte slab din Primera al echipei din vecinătatea Madridului. Contra a declarat însă, la „Wyl TV”, în emisiunea PASUL LA OFSAID că, deși s-ar bucura să fie așa cum scriu iberici, de fapt nu ar fi nimic adevărat, iar telefonul de la Torres ar prefera să îl primească la vară, ci nu acum! În ceea ce privește șansele la titlu – recunoscând șansa Stelei de a se distanța în fruntea clasamentului, ceea ce s-a și întâmplat după a doua restanță, 2-0 cu Universitatea Cluj -, șeful staff-ului tehnic al Laur_Marinescu_fcpetrolul.rogăzarilor a spus că au mai scăzut, dar știe că jucătorii își doresc foarte mult să se lupte până la capăt și să nu mai facă pași greșiți. Cei care – la un ecart actual al bucureștenilor, față de Astra și Petrolul, de 5 și, respectiv, 3 puncte – ar deveni greu de recuperat și depășit.

Venit de la „satelitul” lui AJC Ajaccio, Alexandru Chiriță, care și-a urmat mentorul la Ploiești, pe Adrian Mutu, a fost convocat la o acțiune a echipei naționale de juniori „sub 18 ani” a României, care va face și un turneu în străinătate, motiv pentru care va lipsi o săptămână de la pregătirile noii sale formații. Reamintim că Alex Chiriță, cel care a primit destule minute în meciurile din cele două stagii de la Belek, este fiul fostului internațional Daniel Chiriță, ex-petrolistul care, din această iarnă, este antrenorul principal al trupei din Seria a VI-a a Ligii a III-a, CSM Câmpina. Una care a bifat numai succese în jocurile-test din perioada pre-competițională.

Gerson_Toto_Tamuz_nr._99_si_Abel_Camara_fcpetrolul.roÎn altă ordine de idei, www.fcpetrolul.ro mai notează că întâlnirea dintre patronul SC FC Petrolul, Daniel Capră, directorul executiv Alexandru Crângu și circa 50 de suporteri ai găzarilor, de luni, 17 februarie, a fost un succes, reușindu-se detensioarea, în urma explicațiilor oferite de către conducători, a situației conflictuale din ultima vreme. Cu acest prilej, printre altele, s-a declarat că Hamza Younes a fost vândut la Botev Plovdiv pentru 740.000 de euro, din care Dan Capră i-a plătit 10%, conform unei promisiuni prealabile, fostului golgheter, iar pe Alexandru Benga și Ferebory Dore s-au încasat 540.000 de euro, de la același club din Bulgaria. În schimb, pentru Damien Boudjemaa, intrat în ultimele șase luni de contract, s-au primit de la Slavia Praga 95.000 de euro. Astfel, s-a putut ajunge la zi cu salariile fotbaliștilor, ca și cu datoriile față de stat, fiind achitată și amenda dictată de UEFA. S-a afirmat, pe cale de consecință, că SC FC Petrolul este posibiol să fie unicul club aflat în acest moment fără niciun fel de debite, chiar dacă nu s-ar mai ști sigur că se va achita și tranșa de 1,3 milioane de euro de la Primăria Ploiești, după scandalul iscat de ancheta DNA. Cei doi oficiali i-au liniștit pe fanii prezenți îCr_Vlad_fcpetrolul.ron privința viitorului apropiat al echipei lor favorite, cât și a abordării în bune condiții a următorului sezon.

În altă ordine de idei, în ziua primului antrenament de la Ploiești de după întoarcerea din Turcia, făcut în stilul marilor cluburi, sărbătoritul a fost Cristian Vlad, team managerul Petrolului împlinind vârsta de 37 de ani, care nu l-a mai prins acum într-un… cantonament. Reamintim că ex-căpitanul „galben-albaștrilor” din anul promovării în Liga I, până ce banderola i-a fost transferată actualului jucător din eșalonul secund al formației CS Universitatea Craiova, Zoran Ljubinkovic, a fost în 2013, de două ori, în situația de a dirija, din spațiul tehnic, echipa găzarilor, pe „Arena Națională”, în partidele cu CFR Cluj și Steaua, din finala Cupei României-Timișoreana, respectiv din Supercupă, el subsitutindu-l astfel pe Cosmin Contra, suspendat pentru două meciuri, după scandalul din jocul Gaz Metan Mediaș, de la Ploiești, din ultima etapă a ediției trecute de campionat.