Antrenament la Strejnicu cu fețe „vechi-noi” și cu un împrumutat la o divizionară C din județ. Lista absenților sporește! S-ar putea ca trei noutăți să închidă campania de vară. Țicu, convocat la Naționala „U 21”!

Dragos Trestioreanu -

Antrenament la Strejnicu cu fețe „vechi-noi” și cu un împrumutat la o divizionară C din județ. Lista absenților sporește! S-ar putea ca trei noutăți să închidă campania de vară. Țicu, convocat la Naționala „U 21”!

Astăzi, marți, 24 august 2021, pe baza sportivă din satul Strejnicu, aflată în patrimoniul Primăriei Târgșoru Vechi, antrenorul principal al divizionarei secunde ACS Petrolul ’52, Nicolae Constantin, alături de staff-ul său, compus din secundul Valentin Bădoi, tehnicianul portarilor, Cătălin Grigore (foto jos, în picioare), și preparatorul fizic, Carmel Bărbulescu, a condus un antrenament la care au participat și două noutăți „vechi”, plus o… „noutate neașteptată”: mijlocașul central Marius Chindriș (foto sus, în dreapta), fundașul dreapta Andrei Rus (foto sus, în mijloc), respectiv portarul Petru Marinache (foto jos, în genunchi), cel din urmă fiind împrumutat la o echipă din Seria a V-a a Ligii a III-a, CS Blejoi, dar cu drept de participa, atunci când e cazul, la ședințele de pregătire ale trupei ploieștene.

Astfel, după Cosmin Tucaliuc, încă un echipier al grupării argeșene CS Mioveni (L1) a sosit la formația „lupilor”. Chindriș (30 de ani, 1,80 metri, impresariat de prolificul Bogdan Apostu), un fost jucător al FC Petrolul în Liga a III-a și în primul sezon de Liga aII-a, a revenit pe arena Ilie Oană, de data asta nu ca adversar. Rus (20 de ani) nu a apucat să debuteze încă la Petrolul, fiind împrumutat – din vara semnării, în 2018, a unui contract de mai lungă durată cu echipa „lupilor” – fie la CS Afumați și SCM Gloria Buzău (ambele din L3), fie la CSM Reșița, UTA Arad și Dunărea Călărași (toate trei din L2)! Dacă arădeanul s-a întors la Ploiești ca jucător liber de contract, părând a urma să semneze cât de curând un nou act oficial cu formația „galben-albaștrilor”, timișoreanul – cu statut acum de senior – aparține de clubul găzarilor. Se speculează că Rus ar fi refuzat să fie împrumutat, vara aceasta, la divizionara C din Alba Iulia, Unirea, preluată de către ploieșteanul Valentin Sinescu, la solicitarea unui alt fost astrist, Mihai Dăscălescu, președintele executiv al clubului ardelean. Astfel încât, ca jucător aflat sub contract, bănățeanului trebuie să i se permită a face antrenamente cu restul fotbaliștilor petroliști. Oricum, ar mai fi încă 12 zile până la finele mercato de vară. Timp destul pentru ca Andrei să accepte o eventuală altă detașare, dacă se va găsi un club care să îl și dorească. De altfel, se vorbește că președintele executiv Costel Lazăr duce deja tratative pentru a-i găsi o echipă la care jucătorul să își dea acordul de a fi detașat. În caz contrar, el va continua la Petrolul ’52, deși, cum specificam mai sus, nu mai este nici „under” și nici cu vreun viitor favorabil imediat.

Cât privește prezența lui Marinache la ședința de pregătire, aceasta ar putea fi pusă pe seama faptului al doilea goal-keeper din lot, Nicolai Cebotari, a suferit vineri, 20 august, o întindere musculară și a devenit astfel indisponibil pentru o perioadă de timp. Drept urmare, Grigore ar fi avut la antrenamentul de marți numai doi apărători ai buturilor, cei înscriși în raportul de joc al meciului de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, scor: 3-0 pentru Petrolul ’52, adică titularul Raul Avram și rezerva Andrei Jercălău („under” născut în 2005). În plus, și al treilea portar din efectiv, Alex Radu, este accidentat și lipsește de ceva vreme. Iar cum antrenamentele se fac de regulă cu cel puțin trei apărători ai buturilor, s-ar putea, repet, ca acesta să fi fost motivul solicitării lui Petru Marinache (19 ani), detașat nu de multă vreme la CS Blejoi. În altă ordine de idei, dacă, potrivit www.fcpetrolul.ro, a revenit la pregătiri mijlocașul de bandă Alexandru Saim Tudor, în schimb fundașul central Bart Meijers, tot cu întindere musculară, va mai trebui să aștepte să treacă și această săptămână, până va fi din nou apt de a se antrena alături de coechipierii lui. Din fericire, Sory Ibrahim Diarra a scăpat de durerile pricinuite de o bătătură la laba unui picior, care l-au trimis în tribună, la Târgu Jiu, de la încălzire, și a parcurs etapele antrenamentului de marți, fiind apt pentru următorul meci oficial.

Altfel, vești foarte bune pentru suporterii echipei ploieștene: căpitanul Valentin Țicu (foto mijloc) a fost convocat de Florin Bratu la echipa națională de tineret „U 21”, noul selecționer urmărindu-l pe arena Ilie Oană, împreună cu fostul secund al FC Petrolul, Răzvan Rotaru, în prezent principalul colaborator al fostului dinamovist și rapidist, la meciul cu FK Csikszereda. Partidă la care a fost de față și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF și ex-antrenor principal al „lupilor”, la un moment dat. Astfel, Vali Țicu va putea bifa două meciuri-test, împotriva selecționatelor similare ale Angliei și Georgiei, pe 3 și, respectiv, 7 septembrie. La Naționala „U 18” va merge noul titular al postului de mijlocaș ofensiv al găzarilor, Alin Boțogan, cel care va parcurge etapele unui stagiu de pregătire în perioada 30 august – 7 septembrie. Fundașul dreapta Sergiu Pîrvulescu și fundașul central Adrian Nicolae (împrumutat la CS Blejoi) sunt și ei chemați în același interval de timp ca Boțogan la stagiul echipei naționale „U 19”, care va bifa o dublă manșă amicală cu Bosnia-Herțegovina „U 19”. După cum se observă, este vorba despre trei apărători și un mijlocaș ai Petrolului ’52.

Foto: www.fcpetrolul.ro