Antrenoarea echipei de handbal fete CSM Ploiești, la cuțite cu conducerea clubului

Redactia -

Antrenoarea echipei de handbal fete CSM Ploiești, la cuțite cu conducerea clubului

Fosta mare internațională de handbal Simona Gogârlă (Foto: www.gsp.ro) a fost instalată vara trecută pe banca echipei de handbal feminin CSM Ploiești, fapt care a declanșat, atunci, un război cu predecesorul acesteia, Gheorghe Ionescu, trecut pe linie moartă deloc elegant, în opinia sa. Gogârlă a reușit să salveze de la retrogradare, aproape de finele ediției 2012-2013 a Ligii Naționale, formația municipalității, iar după un an de la scandalul cu tehnicianul poreclit Balamuc, a ajuns, ea însăși, la ceartă cu aceeași conducere a clubului. Potrivit siteului cotidianului Gazeta sporturilor, antrenoarea a avut parte de surprize neplăcute, recent, fapt care a determinat-o să declare că nu mai vrea să audă de Ploiești! „Din luna mai mi s-a terminat contractul cu CSM, dar nu m-am dus să bat cu pumnul în masă, pentru că mi-am dorit, în primul rând, să fac echipă şi să fie bine pentru jucătoare și, apoi, să realizăm transferurile dorite”, a precizat Simona Gogârlă pentru www.gsp.ro. De ce a ajuns tehniciana la cuțite cu conducerea clubului a explicat tot ea: „Mi-au propus să semnez pe vechiul contract, iar în fiecare lună, să semnăm câte un act adiţional. Cum să fiu de acord cu aşa ceva?! Dacă lor, într-o zi, nu le plăcea cum îmi stă mie părul, mă puteau da afară!”.

Gogârlă a mers și mai departe, dezvăluind că, de fapt, s-a trezit în mijlocul unor lupte politicianiste, dintre edili din partide diferite, dar aparținând aceleiași alianțe: „Directorul clubului, Augustin Iancu, mi-a spus că domnul primar Iulian Bădescu a hotărât cum să fiu plătită. M-am dus la dânsul și, acolo, a dat vina pe viceprimar (n.r. – Raul Petrescu). Şi uite-aşa, au început să mă plimbe. M-au luat de fraieră. Am căzut la mijloc între certurile lor politice”! De amintit că Iulian Bădescu este membru PSD, iar Petrescu – al PPDD-ului. De subliniat că aleșii ultimei formațiuni politice au intrat în dizgrația conducerii centrale a PSD, prin iarnă, când s-a primit directiva de a nu mai fi susținuți de către acest partid!

Siteul Gazetei sporturilor a discutat și cu directorul CSM Ploiești, Augustin Iancu, pe tema conflictului cu Simona Gogârlă, iar acesta a avut un cu totul alt punct de vedere: „Doamna antrenoare a generat situaţia de la club. I-am transmis că bugetul nostru nu ne permite să realizăm transferurile dorite de dânsa. I-am dublat salariul (n.r. – de la 4.500 de lei, lunar, la 9.000), dar a refuzat să semneze pe fiecare lună. Era o anexă la vechiul contract, care se semna lunar. Nu şi-a asumat nici obiectivul impus, locurile unu-şase. Dacă spunea că nu poate îndeplini obiectivul, de ce să-i mai mărim salariul?”. Ultimul cuvânt l-a avut însă, potrivit www.gsp.ro, Gogârlă, care a declarat: „Am pierdut cele mai bune jucătoare, am transferat numai handbaliste tinere, dar se dorea clasarea între primele şase echipe. Trebuie să fim realişti”. Așa se întâmplă totuși când discuțiile între părți nu se poartă la momentul potrivit, pentru a se preveni situații limită, care să apară mai târziu, adică aproape de debutul în întecerile oficiale. În astfel de condiții, cu un lot inferior valoric celui din sezonul trecut, care abia s-a salvat de la retrogradarea în Divizia A, eșalon secund în care va juca echipa de handbal băieți a CSM-ului, și fără antrenoare, plecată acasă, la București, de echipă urmând a se ocupa temporar directorul tehnic Mircea Anton, nu ar fi chiar de mirare să auzim despre vreo… retragere din campionat a fetelor, înainte de debutul în întreceri! De urmărit…