Antrenorul echipei CSM Ploiești are grijă de handbalistele lui și în vacanță! Neven Hrupec a condus 100 km s-o vadă pe… proaspăt operata Ivana Bozovic

Dragos Trestioreanu -

Antrenorul echipei CSM Ploiești are grijă de handbalistele lui și în vacanță! Neven Hrupec a condus 100 km s-o vadă pe… proaspăt operata Ivana Bozovic

Principalul responsabil tehnic al echipei de handbal feminin CSM Ploiești, aflată pe locul 6 în ierarhia la zi a Ligii Naționale, croatul Neven Hrupec, dovedește o preocupare deosebită față de jucătoarele sale, iar asta nu numai la antrenamente și meciuri, ci și atunci când se află în vacanță. În cazul de față, una forțată, întrucât interul stânga din Muntenegru, Ivana Bozovic (foto lângă titlu, pe patul de spital, avându-l alături pe tehnicianul de la formația de club; www.csmploiesti.ro), suferind o ruptură de ligamente la genunchiul drept, a trebuit să se opereze în țara natală a lui Hrupec, o clinică particulară, din vecinătatea Zagrebului, „Sveta Katarina” (foto text, în mijloc, jucătoarea împreună cu medicii care s-au ocupat de ea; www.csmploiesti.ro), din localitatea Zabok. O unitate mdeicală de elită la care apelează și federația de fotbal din țara ex-iugoslavă, însă nu numai. Chiar dacă a plecat, pentru o vacanță de 10 zile, la Koprivnica, acolo unde are domiciliul, antrenorul CSM-ului nu a ezitat să conducă 100 km până la clinica în care handbalista lui suferise intervenția chirurgicală.

Ivana Bozovic cu medicii de la Sv. Katarina, Croatia, care au operat-o, csmploiesti.ro„Operaţia a decurs foarte bine, Ivana este, și ea, bine, neavând dureri prea mari, însă va mai sta câteva zile sub observație, iar în cursul săptămânii viitoare, va putea să plece acasă, la Podgorica, pentru a începe recuperarea” – a declarat Neven Hrupec pentru www.csmploiesti.ro. Norocul – dacă se poate spune așa – jucătoarei este că se afla în atenția selecționerului echipei naționale a Muntenegrului, Dragan Adzic, care o urmărea de ceva timp și se pare că avea de gând s-o convoace pentru turneul preolimpic de la Aarhus, din 18-20 martie 2016. Unul la care, în afara selecționatei țării gazde, Danemarca, vor mai fi prezente și cele ale României, Muntenegrului și Uruguyalui. Astfel încât, Adzic s-a implicat atât în recomandarea clinicii de la Zabok, cât și în asigurarea unei recuperări la nivel înalt a Ivanei, în cadrul clubului a cărui echipă de handbal feminin celebru tehnician o antrenează atunci când nu este prezent la lotul național. Este vorba despre bine cunoscuta Buduconost Podgorica, vedeta acesteia fiind internaționala noastră, Cristina Neagu. Din nefericire, pentru Ivana Bozovic, sezonul în curs s-a încheiat, urmând să revină la pregătiri abia când se vor relua pregătirile pentru viitoarea ediție de campionat.

Ghinionul trupei CSM-ului este că și celălalt inter, Nicoleta Tudor, s-a supus, recent, unei operații la menisc, pe care o amânase de mai multă vreme. Profitând de pauza competițională oficială de o lună, ea a optat acum pentru această intervenție chirurgicală. Se estimează că, după o perioadă de refacere de circa trei săptămâni, gălățeanca va putea reveni la antrenamente. Evident însă, că o va face în mod gradat. Astfel, nici pe serviciile ei, la maximum de capacitate, nu se va mai putea conta prea mult în etapele rămase de disputat până la finele sezonului. În schimb, a fost recuperată Ionela Dinu, și ea suferind, anul trecut, o operație. Odată cu aceea a Nicoletei Tudor, s-a ajuns la nu mai puțin de cinci intervenții chirurgicale în mai puțin de un an, precedentele fiind suferite de Daciana Curtean Balaban și Alla Sheiko, la care se adaugă cele ale handbalistelor mai sus-menționate. Acesta este însă riscul în cazul unor loturi în care „banca” nu e atât de ofertantă, precum la primele două clasate, CSM București și, respectiv, HCM Baia Mare, dar nu numai.

Handbalistele ploieștence apte de joc își vor relua pregătirile marți, 8 martie, chiar de… Ziua Femeii! Dar, așa-i în sport, adică nepreaținându-se ține cont de toate… sărbătorile!