Antrenorul Gheorghe Ionescu mai primeşte şi veşti bune

Redactia -

Antrenorul Gheorghe Ionescu mai primeşte şi veşti bune

După ce anul 2012 a condus la doborârea unui record negativ pentru el, şase înfrângeri consecutive ale echipei pe care o pregăteşte de aproape doi ani, CSM Ploieşti, antrenorul Gheorghe Ionescu a mai avut şi un prilej de mulţumire. Eliminată în partida de la Bucureşti, din campionatul Ligii Naţionale, contra CSM-ului local, experimentata  jucătoare Aneta Barcan (foto, la minge; www.cugetliber.ro) nu a fost suspendată de comisia de resort a Federaţiei Române de Handbal, ci doar amendată cu suma de 300 de lei. „Este o veste bună pentru noi, Aneta (n.r. – Barcan) fiind om de bază al echipei, iar o eventuală absenţă a ei de la meciul următor cu Bacăul ne-ar fi dat mari bătăi de cap, în special în defensivă”, a declarat Gigi Ionescu, adăugând că „a judecat în mod just comisia, cel puţin aşa cred, fiindcă ea a fost pentru prima dată în această situaţie, în actualul sezon”.

Acelaşi Ionescu s-a plâns însă ofiţerului de presă al CSM Ploieşti, Edi Moldovan, că „în 43 de ani de antrenorat, niciodată nu am pierdut mai mult de patru meciuri la rând. Acum, am ajuns la şase înfrângeri consecutive. Este o palmă dată carierei mele, de către propriile jucătoare, şi suntem acum într-o situaţie foarte delicată. Nimic nu mai funcţionează în jocul lor. Într-un fel pregătim meciul, cu atenţie, cu încredere, şi cu totul altfel ne prezentăm la joc. Este mare păcat, pentru că echipa asta e talentată, fetele au calităţi pentru sportul ăsta, dar nu şi le subordonează creierului. Sunt unele care cred că le-am adus pentru frumuseţe. M-am săturat de tot felul de scuze, handbalul înseamnă altceva”. Nu putem decât să-i dăm dreptate tehnicianului, care trebuie să le mobilizeze, touşi, pe aceleaşi handbaliste, pentru partida care se dovedeşte crucială, de sâmbătă, 11 februarie 2012, din sala polivalentă de la Plopeni, cu echipa CSM Bacău 2010. Dacă nici atunci, ele nu vor câştiga, deja se va pune problema nu să se reuşească obiectivul stabilit, locul al VIII-lea, la final, în ierarhia Ligii Naţionale, ci însăşi salvarea de la retrogradare. În prezent, CSM Ploieşti se află pe poziţia a X-a, la numai de două puncte de primul loc ce duce în Divizia A.

În altă ordine de idei, tot de la Comisia de Disciplină a FRH, au primit o veste bună şi băieţii de la CSM Ploieşti, vedeta lor, interul Florin Nicolae, nu a fost, nici el, suspendat, urmând să suporte tot o penalizare de 300 de lei, dar putând să fie pe teren, la Constanţa, în meciul contra formaţiei care l-a împrumutat aici – HCM.