Antrenorul și jucătorii găzarilor o respectă pe FC Vaslui, dar cred în calificare

Redactia -

Antrenorul și jucătorii găzarilor o respectă pe FC Vaslui, dar cred în calificare

Cu o zi înainte de dificilul meci din sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana, cu FC Vaslui, de miercuri, 4 decembrie 2013, ora 19.00, care va fi transmis live de „sport.ro”, Cosmin Contra, Ovidiu Hoban și Romario Santos Pires (foto, de la stânga la dreapta; www.fcpetrolul.ro) au venit la întâlnirea cu jurnaliștii, într-o conferință de presă, pentru a-și face publice gândurile față de întâlnirea cu moldovenii pregătiți de Liviu Ciobotariu. Din discursul fiecăruia dintre ei a reieșit că tratează cu mare seriozitate confruntarea, nu numai în calitate de deținători ai trofeului, ci și cu dorința de a-l păstra la Ploiești, după finala ediției 2013-2014 a competiției KO. Contra a spus că ”întâlnim o echipă în formă, care – în ultima etapă – a câștigat clar meciul cu Ceahlăul. Nu ne va fi ușor, dar suntem pregătiți pentru acest joc, chiar și de prelungiri sau lovituri de departajare. Jucăm acasă, avem publicul de partea noastră, și sper ca băieții să reușească un meci bun. E un singur joc, așa că nu ne permitem greșeli, tot ce vrem fiind să trecem mai departe”. Tehnicianul va avea la dispoziție un efectiv din care, în afara accidentaților Laurențiu Marinescu, Marian Dean Beța și Vlăduț Morar, unul dintre ultimii doi putând apărea, la număr, în raportul de joc, din motive de regulament… ambiguu al FRF, va lipsi și Ferebory Dore, care a fost învoit două zile, pentru a se deplasa în Franța, pentru rezolvarea unor probleme personale. Dar, ca de obicei, Cosmin Contra are încredere în cei care vor fi apți de joc, inclusiv în portarul Mircea Bornescu, cel supranumit Pepe fiind folosit de regulă în meciurile din ediția actuală a Cupei României, o practică uzuală și în alte țări, în care rezervei i se dau minute în a doua competiție internă.

Posibila pereche de mijlocași la închidere, Romario – Hoban, a fost pe aceeași lungime de undă cu antrenorul, brazilianul spunând: ”Trebuie să fim atenți, Vasluiul e o echipă pe val, are un moral bun și suntem siguri că ne va pune probleme. Știm însă ce avem de făcut, am pregătit bine jocul și suntem încrezători în șansele noastre”. Iar internaționalul român este de părere că ”meciurile de cupă sunt speciale, noi deținem trofeul și e normal să ne dorim să-l păstrăm, dar mai avem până să reușim acest lucru. Important e să rămânem concentrați și să trecem de FC Vaslui, care e o formație bună a campionatului și își dorește să câștige, și ea, trofeul”.

Partida a fost încredințată unei brigăzi avându-l la centru pe arbitrul care a condus ultimul act al ediției trecute a Cupei României-Timișoreana, Cristian Pavel Balaj, din Baia Mare, atunci când Petrolul a trecut de CFR Cluj, scor: 1-0 (1-0), și a câștigat cupa după 18 ani. Balaj va fi asistat la cele două linii de către bucureșteanul Valentin Avram și de Valentin Urzică, din Piatra Neamț, rezervă urmând a fi George Rădulescu, domiciliat tot în capitala țării, ca și cei doi observatori ai meciului, Paul Cazan, pentru organizare, și Corneliu Fecioru – pentru arbitraj.