Antrenorul portughez Antonio Conceicao a mirosit că acum era momentul să se întoarcă în România

Redactia -

„Piaţa din România era deschisă şi aveam discuţii, acolo, de o lună şi jumătate, iar datorită pauzei de campionat, am înţeles, ambele părţi aflate în discuţii, că acesta era momentul ideal să vin, mai ales că e vorba despre un proiect ambiţios, la Astra, care mi-a inspirat suficientă dorinţă de a accepta” – a declarat, pentru www.gsp.ro, noul antrenor principal al „dracilor”, portughezul Antonio Conceicao da Silva Oliveira (foto; www.cfrmania.ro). Reamintim că acela căruia i se mai spune, pe scrut, Toni a semnat vineri, 6 ianuarie 2012, un contract, întins pe o perioadă de un an şi jumătate, cu echipa patronată de către Ioan Niculae, revenirea în ţara noastră fiind însă strâns legată de parteneriatul existent între FC Astra Ploieşti şi o celebră echipă lusitană, Benfica Lisabona.

De altfel, în una din publicaţiile portugheze, „Record”, Toni a a lăsat să se înţeleagă că opţiunea i-a fost influenţată de prezenţa, ca director general executiv în cadrul clubului ploieştean, a compatriotului său, Mario Branco, pe care îl caracterizează drept „un conducător experimentat, cunoscător al fotbalului românesc”. Plus că – spune acelaşi Toni – „avem aceleași idei și mai vorbim şi aceeași limbă”. Noul tehnician al Astrei s-a declarat încântat că va colabora cu antrenorul de portari Silviu Lung, pe care îl cunoaşte drept o fostă glorie a fotbalului autohton. „Este un pivilegiu să lucrez cu Lung” – a precizat Antonio Conceicao pentru „Record”.

În privinţa viitorului apropiat, tehnicianul lusitan crede că ”ne așteaptă multă muncă, de evaluare a lotului, de întărire a capacității sale pentru lupta de accedere pe o poziție care să ne califice în competițiile europene”. El face astfel o afirmaţie care surprinde, însuşi Niculae vorbind în ultima vreme mai degrabă despre salvarea de la retrogradare, a echipei sale, decât de un loc de Europa League. Dar fostul antrenor principal al echipelor CFR Cluj şi FC Braşov, care va veni, în „9 Mai”, împreună cu alţi doi compatrioţi ai săi, secundul Luis Manuel Alves Rolao Baltazar şi preparatorul fizic Joao Renato Marques Silva, este recunoscut pentru foamea de mare performanţă, aceasta fiind şi una dintre explicaţiile despărţirii bruşte, în vara anului trecut, de FC Braşov.