Chiar o fi Mirko Ivanovski „lup”, deja? Media centrală îl dă astfel, numai FC Petrolul nu scrie nimic despre așa ceva! Dar, cine cunoaște mai bine realitatea decât… siteul clubului?

Dragos Trestioreanu -

Chiar o fi Mirko Ivanovski „lup”, deja? Media centrală îl dă astfel, numai FC Petrolul nu scrie nimic despre așa ceva! Dar, cine cunoaște mai bine realitatea decât… siteul clubului?

Despre venirea fostului atacant al lui Dinamo București, nord-mecadoneanul Mirko Ivanovski, la FC Petrolul Ploiești s-a tot scris de câteva zile. Însă, anunțat mereu că va sosi la clubul găzarilor, așteptarea lui a devenit una… sine die. Totuși, duminică, 19 iunie 2022, toată media centrală a titrat că machedonul s-ar fi înțeles pentru un contract întins pe doi ani cu clubul prezidat de Costel Lazăr. Oficial care a împlinit, tot ieri, vârsta de 60 de ani. Pentru a da greutate știrii sosirii jucătorului în România, în media bucureșteană a fost postat și un citat al fotbalistului. Numai că, Ivanovski nu pronunță deloc numele de Petrolul, ci se referă EXCLUSIV la Dinamo, echipă la care și-ar fi dorit să continue, de altfel, dacă ar fi existat și bani!

Iată ce notează media din capitala țării că a declarat Mirko: „Gata, ne-am înțeles, totul e clar! Cu Dinamo am încheiat, am renunțat la un salariu din cele trei. Nu negociem pentru restul. Am transmis să-mi plătească atunci când vor avea bani. Nu pun presiune. Sper să nu ajungem la memorii. Nu ar fi frumos. Eu sunt înțelegător. Pot renunța și eu la un salariu, nu e problemă, dar de restul…  Măcar un salariu să-mi plătească din cele trei restante! Oricum, dacă nu sunt bani, în două-trei luni intră în faliment! Sper să nu se ajungă la asta, în primul rând pentru binele lui Dinamo”. Deci, e limpede, din declarația de mai sus, că Ivanovski se referă, când zice „Gata, ne-am înțeles, totul e clar! Cu Dinamo am încheiat, am renunțat la un salariu din cele trei”, la de-acum fostul lui club, ci nu la cel la care îl dă presa ca și… semnat! De altfel, nici pe mijloacele de comunicare oficiale ale FC Petrolul nu s-a menționat că atacantul ar fi convenit deja pentru un acord cu găzarii pe o perioadă de două sezoane.

Totuși, pentru binele echipei ploieștene, ar fi excelent dacă Mirko Ivanovski chiar s-ar fi înțeles, ieri, cu conducerea Petrolului. Cea care ar fi ținut secretă  informația tocmai pentru a-l putea prezenta oficial luni dimineață, pe 20 iunie, și a-l urca apoi, la ora 13.00, în avionul de Istanbul. Acolo de unde se va merge, cu autocarul, la Izmit. Ar fi bine mai ales deoarece, în caz contrar, în absențele lui Sory Ibrahim Diarra (care se tot lasă așteptat și nu mai apare!) și David Ilie (în recuperare după o accidentare la claviculă), „lupii” ar merge în stagiul de pregătire și meciuri… fără un vârf de meserie! În Liga 1, nu mai ține cu improvizațiim gen Simon Măzărache, un mijlocaș de bandă stângă bun, dar care nu trebuie trecut, iar, atacant, post care nu îi mai este specific, de la o vreme!

Foto: www.prosport.ro, www.gsp.ro și www.digisport.ro