Anunțul candidaturii la Primăria Galați al lui Marius Stan a generat cea mai rapidă reacție din istoria AG a FC Petrolul: votul unanim pentru demiterea președintelui executiv! În plus, și pentru înființarea unui post de director sportiv

Dragos Trestioreanu -

Anunțul candidaturii la Primăria Galați al lui Marius Stan a generat cea mai rapidă reacție din istoria AG a FC Petrolul: votul unanim pentru demiterea președintelui executiv! În plus, și pentru înființarea unui post de director sportiv

Joi seară, pe 9 ianuarie 2020, a apărut anunțul că, a doua zi, pe 10 ianuarie, de dimineață, la Galați, președintele executiv al FC Petrolul, Marius Stan, urma să-și anunțe candidatura la postul de primar al municipiului de la Dunăre. Vineri, Stan a susținut o conferință de presă în acest sens, iar la câtva timp, în drum spre Ploiești, a aflat că i se va cere, în regim de urgență, demiterea, în Adunarea Generală a clubului găzarilor, de către partenerul finanțator, Veolia România. Ajungând la birou, mai spre seară, în globul de sticlă de la arena Ilie Oană, a găsit pe masă comunicatul Veoliei, prin care aceasta explica și motivele solicitării eliberării din funcție a domniei sale, motive despre care am scris ieri. Astăzi, s-a și organizat ședința AG a FC Petrolul, la care s-a votat în unanimitate în favoarea demiterii șefului Executivului „lupilor”, în absența, potrivit declarației pentru www.stiriactuale.ro, a celui propus spre eliberare din funcție. Apoi, a fost chemat, tot potrivit celui dat afară, pentru a i se comunica rezultatul votului, care repet că a fost unanim. De amorul artei, să zic așa, același Stan i-a întrebat pe membrii AG ce s-ar întâmpla dacă ar renunța la candidatura de la primărie. Răspunsul a fost fără echivoc: ar fi o decizie tardivă! Drept pentru care, ex-președintele se zice că a luat imediat drumul Galațiului, urmând a reveni săptămâna viitoare la Ploiești pentru a rezolva toate detaliile despărțirii sale definitive de FC Petrolul. Deci, reacție ultrarapidă și absolut firească atât a partenerului finanțator, Veolia România, cât și a membrilor AG a FC Petrolul, ca urmare a intenției lui Marius Stan de a… „duce doi pepeni în aceeași mână”!

Tot ca o reacție rapidă trebuia luat și un alt vot din AG, referitor la numirea unui director sportiv, o hotărâre care, opinie personală, trebuia luată încă din sezonul trecut, dacă nu chiar și mai dinainte. Rolul viitorului director sportiv este, conform celor postate pe www.fcpetrolul.ro, „să susțină activitatea și deciziile în plan sportiv ale clubului”. Se vorbește, dar fără vreo confirmare oficială încă, despre două propuneri pentru noul post, una dintre acestea urmând a fi votată luni, pe 13 ianuarie, de la ora 15.00, în cadrul unei alte ședințe a AG a FC Petrolul Ploiești. Astfel, se zice că ar fi vorba despre un fost fotbalist al Sportului Studențesc București, ulterior reprezentant al mai multor foști juniori ai acestui club, ajunși la Viitorul Domnești, în L3. Adrian Oprișan, zis Balaurul, l-a adus la Petrolul, în Liga a III-a, pentru returul ediției 2017-2018, pe mijlocașul de creație Daniel Cârjan, cel care acum joacă într-unul dintre campionatele din Anglia, însoțindu-l acolo, împreună cu părinții, pe fratele mai mic, Cătălin Cârjan, legitimat la Arsenal „U 18”, celebrul club din Londra, tânăr foarte talentat al cărui agent UEFA este orădeanul Cătălin Sărmășan, carei îi reprezintă, printre alții, pe internaționalii de seniori sau de tineret, dar nu numai, George Pușcaș (Reading), Adrian Tabarcea Petre (Esbjerg), Vlad Dragomir (Sassuolo), George Paraschiv (acum la Viitorul Pandurii Târgu Jiu) sau Călin Popescu (ASU Poli Timișoara).

În același timp, tot atunci, Oprișan îl impresaria și pe atacantul Vlad Bărbulescu, adus la Astra Giurgiu, iar în acest moment, are jucători pe care îi reprezintă la Academica Clinceni, cel mai important fiind portarul Octavian Vâlceanu, mai fiind și alții la grupări din județul Ilfov. Adrian Oprișan a fost foarte apropiat de clubul ploieștean în perioada întrecerilor din al treilea eșalon, devenind aproape nelipsit de la meciurile Petrolului. A doua propunere pentru același post de director sportiv, despre care se zice că ar fi venit din partea suporterilor, a fost Vivi Răchită, ex-manager general al defunctei SC FC Petrolul, ultima oară în staff-ul de conducere al divizionarei secunde Sportul Snagov. Să așteptăm votul de luni, pentru a afla cine va fi director sportiv, siteul www.liga2.prosport.ro anunțând și că postul de președinte executiv al clubului găzarilor urmând a rămâne blocat până ce își va rezolva Marius Stan ruperea cu totul a relațiilor contractuale.

Foto: www.liga2.prosport.ro și www.gsp.ro