Apă cu bacterii, vândută cu etichetă de apă minerală naturală

Redactia -

Apă cu bacterii, vândută cu etichetă de apă minerală naturală

 In perioada 26.05-18.06.2014 comisarii CJPC Prahova au desfasurat actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea, etichetarea, prezentarea si publicitatea apelor minerale naturale (ape minerale naturale, ape de izvor) la operatorii economici de pe raza judetului Prahova.

Cu aceasta ocazie au fost verificati 26 de operatori economici din municipiul Ploiesti si de pe raza judetului Prahova,controlandu-se cantitatea de 1.335.464 litri ape naturale aplicandu-se sanctiuni contraventionale in valoare totala de 152100 lei.

Au fost dispuse masurile de oprire temporara de la comercializare pentru 363.901 litri produse in valoare totala de 130260 lei si oprirea definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman pentru 11790 litri ape natural in valoare totala de 20.551 lei.

Deficiente constatate :

–  A fost depistat la comercializare un lot de apa de izvor,la care au fost prelevate probe, iar in urma analizelor de laborator a rezultat faptul ca apa prezenta bacterii coliforme,produsul fiind retras definitiv de la comercializare .

–  De asemenea au fost depistate la comercializare produsele apa de izvor, sub denumiri diferite provenind de la aceleasi surse, fapt ce contravine prevederilor legale in vigoare.

–  Existau de asemenea expuse la comercializare ape minerale avand sursele de exploatare neinscrise in lista intocmita conform Ordinului A.N.R.M nr 4/2013si a listei publicate in Jurnalul EuropeanC95/03din 04.03.2013.

–  Au fost depistate de asemenea ,expuse la comercializare ,produsele ape minerale care erau expolatate din surse neautorizate.

–         Lipsa afisare preturi pe produs si/sau pe unitatea de masura la locurile de comercializare a apelor minerale.

–         Nerespectarea conditiilor de depozitare prescrise de producator, depistandu-se ape minerale depozitate in spatiul exterior deschis, sub actiunea directa a razelor solare.