Apă şi gaze naturale la Balta Doamnei

Redactia -

Apă şi gaze naturale la Balta Doamnei

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, astăzi, 16 octombrie 2014, în comuna Balta Doamnei au fost puse în funcţiune, simultan, reţeaua de alimentare cu gaze şi reţeaua de alimentare cu apă pentru satele Balta Doamnei şi Curcubeul. Alimentarea cu gaze a comunei Balta Doamnei, Drăgăneşti, Gherghiţa, Dumbrava, Olari, şi Puchenii Mari face parte din etapa a II a de dezvoltare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din zona de sud a judeţului Prahova. În primă etapă, desfăşurată în perioada 2012-2013, a fost realizată şi pusă în funcţiune alimentarea cu gaze naturale a comunelor Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota. Investiţia (atât etapa I cât şi etapa a II a) este una privată şi se ridică la valoarea de 4.826.600 euro fără TVA.

Lungimea reţelei de distribuţie a gazului metan pentru comunele Balta Doamnei, Drăgăneşti, Gherghiţa, Dumbrava, Olari, şi Puchenii Mari are o lungime este de 70 km din care 13, 25 km sunt repartizaţi pe raza comunei Balta Doamnei. Pentru început, la reţeaua de gaze dată în folosinţă astăzi în comuna Balta Doamnei au fost racordate principalele instituţii publice, urmând că de săptămâna viitoare în cadrul unui birou special amenajat în sediul primăriei să fie primite cereri de racordare din partea cetăţenilor

Referitor la reţeaua de alimentare cu apă, valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 4.000.000 lei şi a constat în realizarea rețelei de alimentare cu apă și a gospodăriei de apă (puţ forat, rezervoare, stație pompare şi stație de tratare). Finanţarea s-a făcut din bugetul de stat prin programul Naţional de Dezvoltare Locală aprobat prin Ordonanţa 28/2013, bugetul judeţean şi bugetul local.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, programul va continua şi anul viitor astfel încât întreaga zonă de sud să beneficieze de reţele de alimentare cu gaze şi apă, urmând ca pe fonduri europene aceste comune să acceseze bani pentru canalizare. La evenimentul de astăzi au mai participat senatori şi deputaţi de Prahova, primari din comunele învecinate, consililieri judeţeni şi locali.