Apa de la robinet din municipiul Câmpina – infestată cu Clostridium. Mesajul primarului

Daniel Dimache -

Apa de la robinet din municipiul Câmpina – infestată cu Clostridium. Mesajul primarului
Primarul Alin Moldoveanu a făcut un anunț pe rețelele social media, către câmpineni, prin care le explică faptul că apa de la rețeaua de distribuție municipală este infestată cu bacteria Clostridum. Vă prezentăm integral anunțul:
 
”Problema care a apărut în această seară în municipiul Câmpina este fără precedent. După anunțul societății HIDROPRAHOVA legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situații de urgență, astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situație pe care noi o considerăm de criză. Trebuie să știți că pe o ramificație a rețelei HIDROPRAHOVA din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium, despre care nu știm, în acest moment, de unde provine. Conform specialiștilor, infecția cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluție severă.
Principalele măsuri adoptate în această seară de Comitetul local pentru situații de urgență sunt următoarele:
– HIDROPRAHOVA va asigura containere cu apă potabilă la Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie Voila, la centrele de asistență socială și la Piața Centrală.
– Poliția Locală va distribui în toate cartierele municipiului, la persoane fizice și agenți economici, în această noapte, comunicatul HIDROPRAHOVA cu privire la măsurile de restricție în consumul apei.
– Trimiterea unui mesaj prin RO-ALERT pentru înștiințarea populație, lucru pe care ISU Prahova l-a și făcut înainte de finalizarea ședinței.
Trebuie să vă spun că, din punctul meu de vedere, atât HIDROPRAHOVA, cât și Direcția de Sănătate Publică au respectat legea, comunicările făcute fiind în conformitate cu prevederile legale pentru astfel de situații.
Am cerut Spitalului Municipal ca la CPU să se știe situația și să se intervină ca atare în cazul în care se prezintă persoane cu simptome specifice infestării cu bacteria Clostridium.
Am luat legătură cu DSP Prahova, iar recomandarea acestei instituții este că apa poate fi consumată după 10 minute de fierbere și apoi răcire. Comitetul local pentru situații de urgență își va asuma această recomandare doar după ce DSP va transmite un document scris.
Vă voi ține la curent cu toate noutățile care apar! Vă rog mult să distribuiți această postare! Vă mulțumesc!”