Apa Mării Negre ar putea fi infestată cu virusul hepatic A, în Bulgaria

Redactia -

Apa Mării Negre ar putea fi infestată cu virusul hepatic A, în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria, sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, asupra faptului că, potrivit informațiilor publicate de specialiștii bulgari în hepatologie, în urma inundațiilor provocate de ploile puternice care au afectat portul Varna și unele stațiuni bulgărești la Marea Neagră, există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

Inspecția Regională de Sănătate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, că, urmare unor analize ale apei de mare din zona ‘Plaja ofițerilor—Varna’ s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică ‘ Escherichia coli’ și ‘enterococi intestinali ‘. Specialiștii recomandă turiștilor să nu consume midii crude, să utilizeze dușul după băile în mare, să respecte cu strictețe regulile igienico-sanitare și, pentru siguranță, cei care își petrec vacanța pe litoralul bulgăresc în acest an, să se vaccineze împotriva hepatitei A.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea periodică atât a site-urilor de specialitate, cât și a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie — Alerte de călătorie.