Aparatură medicală modernă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Daniel Dimache -

Aparatură medicală modernă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Aparatură medicală modernă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești – aparatele ecograf Samsung HS 60 și Samsung HM 70 A, pentru secțiile Interne 1 și Neurologie, informează Consiliul Judeţean Prahova, prin pagina de social media a instituţiei.

În anul 2017, Consiliului Judeţean Prahova a demarat lucrări ample de modernizare și reabilitare la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești. Proiectul ,,Modernizare corp clădire A + B din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti” a inclus lucrări de arhitectură, instalaţii electrice, instalaţii de fluide medicale, lucrări de curenţi slabi (detecţie incendiu, comunicare voce/date, control acces), lucrări de înlocuire a coloanelor de apă cu uzură ridicată, precum și lucrări de înlocuire a mobilierului.
Administrația județeană a acordat o atenție deosebită și dotărilor spitalicești, astfel încât, din anul 2018 au fost instalate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, echipamente medicale de ultimă generație precm: aparat RMN (imagistică prin rezonanţă magnetică) şi sisteme de arhivare a imaginilor medicale; Monitor Funcții Vitale, aparat ce permite monitorizarea continuă,monitorizare ce constă în realizarea EKG-urilor; Electrocardiograf, aparat ce permite înregistrarea grafică a activității cardiace pentru identificarea afecțiunilor cardiace, aparate utilizate cu precadere în secția ATI.
De dotări performante au beneficiat și alte secții ale SJU Ploiești; astfel secția de Oftalmologie, aflată în locația Boldescu a primit un ecobiometrul și un tonometrul non-contact; secția Urologie a achiziționat un ecograf, dotat cu o sondă convexă pentru ecografie abdominală, Serviciul de Medicina Legală a primit un aparat gaz cromatograf, iar Secția Ortopedie a beneficiat de sisteme moderne de găurire-alezare a structurilor osoase și sisteme oscilante pentru secționarea acestora.
Și în anul 2019 a continuat dotarea unității medicale prahovene cu aparatură de ultimă generație. Astfel, la începutul lunii noiembrie, Secția Interne 1 a SJU Ploiești a fost dotată cu un Ecograf Samsung HS 60; acest aparat permite realizarea unor multiple proceduri medicale precum: evaluarea ecografică rapidă a pacienților internați; efectuarea de paracenteze, toracocenteze ghidate ecografic; vizualizarea ecografică în dinamică a pacienților; efectuarea de puncție-biopsie hepatică cu ghidaj ecografic, precum și investigații rapide neiradiante.
Și Secția de Neurologie a beneficiat de un achiziționarea unui Ecograf Samsung HM 70A, care este foarte util pentru stabilirea tratamentului în cazul unui AVC (accident vascular cerebral) acut, cât și pentru evaluarea eficienței tratamentului la pacienții trombolizați.


Toate aceste echipamente de ultimă generație, vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale, servicii de care vor beneficia atât prahovenii dar și cei aflați în tranzit.
De altfel, modernizarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești și dotarea acestuia cu aparatură medicală de ultimă generație reprezintă o prioritate pentru președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, încă de la preluarea mandatului.