Aparatură pentru centrul de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești

Redactia -

Aparatură pentru centrul de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești

Centrul de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești va fi dotat cu echipamente moderne specifice.

Ministerul Sănătății a informat Primăria Municipiului Ploiești că s-a inițiat procedura de achiziție publică, prin licitație internațională competitivă, pentru dotarea noului centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești cu două acceleratoare lineare medicale (level 1-single/dual energy), TPS/CS (level 1), R&V cu toate licențele, seturi de sisteme de imobilizare, set complet de echipamente de dozimetrie (PSQA).

„Reamintim că, noul centru de radioterapie cu echipamente medicale performante din incinta Spitalului Municipal Ploiești a fost realizat de Primăria Municipiului Ploiești, unitatea sanitară amintită fiind în administrarea municipalității. Laboratorul de radioterapie va determina creșterea calității serviciilor medicale pentru ploieșteni.

Ministerul Sănătății,  prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPMB), are în derulare Proiectul privind Reforma Sectorului Sistemului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), proiect nr. 8362RO, ratificat prin Legea nr.179/16.12.2014.

 În urma demersurilor susținute de către autoritatea publică ploieșteană, în cadrul subcomponentei de radioterapie a acestui proiect național s-a hotărât ca noul laborator de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești să fie inclus în programul național, în vederea dotării cu echipamentele specifice menționate.

Primăria Municipiului Ploiești, prin Spitalul Municipal Ploiești, va achiziționa și un Computer Tomograf Simulator, care va fi integrat celor două echipamentele medicale moderne, ce vor fi furnizate de Ministerul Sănătății.

Prin implementarea acestui proiect investițional se vor asigura condiții medicale optime de investigare, diagnosticare și tratament, fără să mai fie necesar efortul pacienților ploieșteni de a se deplasa către alte centre similare din județele limitrofe”transmite Primăria Ploieşti.