Aplicaţie pentru cei care trec prin vamă

Redactia -

Aplicaţie pentru cei care trec prin vamă

Aplicație on-line pentru cei care tranzitează punctele de trecere a frontierei

Pentru românii care vor tranzita punctele de frontieră în aceste zile, le reamintim că pe site-ul Poliției de Frontieră a fost introdusă o secțiune unde este afișată media timpilor de așteptare în toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat.

Pentru a veni în sprijinul celor care intră sau ies din țară, începând de astăzi este funcțională o nouă aplicație on-line care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet.

Aplicația folosește modulul de navigație furnizat de Google Maps putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Timpii de așteptare din punctele de frontieră sunt actualizați în timp real, pe aplicație apărând astfel trasee de culoare verde — acolo unde timpii de așteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă — unde timpii sunt între 20 și 60 de minute și culoare roșie — unde timpii de așteptare sunt de peste 60 de minute.

Așadar, oricine deține un telefon mobil cu acces la internet poate avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară.

Menționăm că aceste demersuri de informare a cetățenilor sunt luate în paralel cu măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructură fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.

Direcția Informare și Relații Publice

Centrul de Presă al M.A.I.